стрічка

Лучани вшанували пам'ять загиблих на Майдані тихою акцією

20 Лютого 2021, 09:40
487

У Луцьку на Театральному майдані вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Акція «Ангели пам’яті» відбулася ввечері 19 лютого.

Попри сильний мороз кілька десятків людей зібралися біля стели Героїв Небесної Сотні, щоб вшанувати пам’ять загиблих на Майдані та нагадати, за яку ідею вони віддали життя. Організатори роздали присутнім запалені лампадки та запросили до слова всіх, хто мав що сказати.

Люди згадували своїх друзів, розповідали, як на власні очі бачили події того дня у Києві та Луцьку, нагадали, що наша боротьба ще триває. Згадали і про маленьку перемогу, яку здобули нещодавно.

«Парламент визнав революційні події на Майдані, як одні з важливих моментів державотворення. Цим рішенням, незважаючи на те, які там політичні сили представлені, Верховна Рада поставила крапку. Тепер ми маємо говорити всім ворогам України, що Майдан – це ніякий не переворот, а справді переломний момент в історії України, ще один факт затвердження нашої державності», – сказав Павло Данильчук, керівник Громадського руху «Народний контроль».

Поділився спогадами і депутат Волинської обласної ради Іван Мирка. Він розповів як позмінно з братом їздив на Майдан, передавав гроші та не відчував холоду.

«Я пам’ятаю поїздки на Київ, пам’ятаю холодну погоду і пам’ятаю, як це все забувалося, коли ти заходив на територію Майдану, який там був дух. Найбільше мені хочеться, щоб ми цього не розтратили, не розтратили дух, який нас об’єднав. Які б розбіжності між нами не були, які політичні сили ми б не підтримували, ми дивимося один на одного і розуміємо, що найголовніше – ніколи не залишати свою боротьбу», – розповів Іван Мирка.

Також слово брали й інші учасники Революції Гідності, які вкотре нагадали, що зараз головне не забувати, за що гинули і продовжують гинути Герої. Під час виступів кілька разів лунало «Слава Україні!» та «Смерть ворогам!». Коли висловилися всі охочі, люди поставили запалені лампадки до стели та заспівали гімн України.

Тоді присутні разом з вихованцями Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді продовжили акцію біля пам’ятника Герою Небесної Сотні Василю Мойсею. Там на деревах розвісили паперових янголів, як пам’ять про всіх, хто загинув під час Революції Гідності.

Читайте такожУ Луцьку вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні 
















 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024