стрічка

Docudays UA-2021 відбудеться у гібридному форматі

18 Лютого 2021, 18:45
706

Із  крихкістю взаємодії у сучасному світі мутують традиційні способи зв’язку, ведення дискусії та перегляду кіно. У пошуках нових шляхів обміну цієї весни 18 Docudays UA вперше відбудеться у гібридному форматі.

Офлайн-центром фестивалю стане Поділ, де розташовуватимуться всі цьогорічні локації Docudays UA: кінотеатр «Жовтень», простір Креативної спільноти IZONE та Dymchuk Gallery. А не виходячи з дому глядачі зможуть долучитися до кінопоказів та подій в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

«Docudays UA виповнюється 18 років. Хочу його привітати з повноліттям, – зазначає програмна директорка фестивалю Вікторія Лещенко. – Одна з найцікавіших частин роботи цього року – повне оновлення та розширення онлайн-кінотеатру DOCUSPACE. Ми багато обговорюємо та міркуємо над тим, як зробити його максимально інтерактивним та комфортним для глядачів. Притримуючи інтригу, поки лише скажу, що DOCUSPACE працюватиме як VoD-сервіс (VoD (Video on Demand) — відео на запит. — Ред.) та як стрімінгова платформа.

І, звичайно, цього року ми все ж потрапимо на великі екрани улюбленого київського кінотеатру «Жовтень», де плануємо розмістити всю конкурсну та позаконкурсну програму фестивалю. Контрапунктом кожного вечора буде вечірній показ та обговорення після нього, які відбуватимуться одночасно у «Жовтень» та на DOCUSPACE. Ми хочемо поєднати обидві аудиторії та розширити можливості для спілкування, попри чинні карантинні обмеження».

В офлайн-форматі відбудуться:

І. Кінопокази конкурсних і позаконкурсних програм у кінотеатрі «Жовтень» та розмови з українськими режисер(к)ами фестивальних стрічок.

ІІ. Виставки та ретроспектива анімації в межах Міждисциплінарної програми у кінотеатрі «Жовтень», Dymchuk Gallery та просторі Креативної спільноти IZONE.

В онлайн-форматі відбудуться:

І. Кінопокази конкурсних та позаконкурсних програм, а також ретроспективи анімації Міждисциплінарної програми в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE (docuspace.org).

II. Публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми «RIGHTS NOW!», лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС, дискусій з режисер(к)ами фестивальних стрічок Tête-à-tête, а також дискусії з художниками/-цями Міждисциплінарної програми в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

III. Ексклюзивні події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Серед них: Ukrainian Doc Preview — презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом; а також DOCU/PRO TALKS — серія лекцій та майстер-класів на професійні теми: від розробки проєкту до формування стратегії продажів.

ІV. Також глядачі та глядачки зможуть долучитися до дистанційного спілкування з «книгами» в Живій бібліотеці. А підліткам з різних куточків України ми запропонуємо участь в Онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРІ власні документальні стрічки.

Фестиваль збереже всі конкурсні програми: DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. Традиційно програми оцінюватиме журі, до якого входять іноземні та українські експерт(к)и, документаліст(к)и, правозахисники й правозахисниці. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду «RIGHTS NOW!». Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Детальніше про кожну з програм незабаром. Слідкуйте за оновленнями на сайті.

Нагадуємо, що 18 Docudays UA присвячений праву людини на здоров’я. 

18 Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Українського культурного фонду та Державного агентства України з питань кіно.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024