стрічка

Навчання в Польщі: вибір українських студентів, причини та перспективи 

16 Лютого 2021, 17:15
1040

Все частіше українські випускники погоджуються з тим, що навчання в Польщі є не тільки студентським задоволенням, але й відкриває безмежні можливості європейського майбутнього.

Університети в Польщі офіційно признані одними з найкращих вищих навчальних закладів у Європі.

Міжнародне аналітичне агентство провело соціальне опитування, в ході якого понад 7000 студентів поділились відгуками про досвід навчання в Польщі. 5900 учнів оцінили країну для навчання загальним балом 9 із 10, що сприяло підвищенню рейтингу країни. Сьогодні Польща входить у п’ятірку найкращих європейських  місць для навчання.  

На щорічному міжнародному конкурсі StudyPortals, одинадцять університетів Польщі були номіновані на міжнародні нагороди за задоволеність студентів. Два польські університети - Університет Адама Міцкевича в Познані, та Університет економіки в Катовіце отримали середні оцінки 9,5 із 10 та сертифікат за видатне задоволення вимог міжнародних студентів. Студенти також оцінили ще три університети в Польщі як «відмінні»: Гданську банківську школу, Варшавський університет та Вроцлавський технологічний університет. Ще шість польських вищих навчальних закладів були оцінені «дуже добре». 

Переваги навчання у Польщі 

Польща, будучи найкращим міжнародним студентським напрямком, забезпечує багатий культурний досвід для вступних студентів зі всього світу. Більшість тих, хто навчається у Польщі з захопленням розповідають про історичні пам’ятки, дивовижні ландшафти, сучасні міста та велику різноманітність соціальних заходів. Багато з них вважають, що можливість навчатися у Польщі сприяло їх саморозвитку.

Згідно з думкою більшості опитуваних, Гданськ, Познань, Варшава - це міста з великою кількістю можливостей. Вони дають можливість не тільки отримати знання міжнародного рівня, але й сприяють розвитку особистості. 

Однією з найбільших переваг, по версії студентів, є низька вартість навчання та проживання в Польщі. Тут легко знайти житло за низькими цінами, а також отримати можливість подорожувати іншими європейськими країнами.

Співробітники університету та викладачі, як правило, доброзичливі та завжди готові прийти на допомогу. 

Навчання у Польщі для українських студентів за допомогою Studix.eu може бути чудовим варіантом з наступних причин:

  • Більшість університетів пропонують навчання англійською мовою;
  • ви отримаєте європейський визнаний ступінь;
  • польська освіта котирується у всіх країнах Євросоюзу;
  • під час навчання в Польщі студенти отримують шенгенську візу і можливість подорожувати Європою;
  • усі українські студенти в Польщі можуть вільно працювати без будь-якого дозволу на роботу. Наприклад, якщо ви вільно володієте англійською мовою, можете працювати вчителем англійської мови в польських школах чи дитячих садках.
  • крім якісного навчання, кожен бажаючий може дослідити країну, подорожуючи насолоджуватися польською їжею, новими знайомствами, робити відкриття та досконало вивчити польську мову. 

Що потрібно знати майбутнім студентам 

Польські університети поділяються на приватні та державні. Обидва варіанти пропонують три ступені освіти: ступінь бакалавра, магістра та доктора наук. Для українських студентів це означає, що ви можете закінчити будь-який рівень своєї освіти в Польщі. 

Як державні, так і приватні університети дотримуються цілей та стандартів, встановлених Болонським процесом. Тому ступені, здобуті в Польщі, є міжнародно визнаними. Це має бути вагомою причиною зробити одне з польських міст вашим домом під час навчання! 

Якщо графік навчання входить у ваш список турбот, ви будете раді дізнатися, що студенти можуть відвідувати програми денної та заочної форм навчання. Як правило, заняття за денними програмами проводяться у робочі дні. Ви також можете відвідувати «вечірні заняття», якщо вирішите навчатися на заочній формі. У такому випадку заняття проводяться з понеділка по п’ятницю в другій половині дня та ввечері. 

У Польщі навчальний рік починається 1 жовтня і закінчується приблизно в середині червня і складається з двох семестрів: зимового та літнього. Один семестр триває близько 4-5 місяців. Студентам потрібно отримати прохідну оцінку за кожен клас протягом даного семестру – але з хорошою організацією та технікою навчання це досить просто!

Під час іспитового періоду ви повинні або скласти іспит, або отримати кредит на іншій основі за допомогою рефератів, позакласних програм чи подібних заходів.

Після закінчення навчання та отримання диплому, подання дисертації (бакалавр, інженер, магістр) та складання випускного іспиту вам буде присвоєно науковий ступінь. І завдяки тому, що Польща дотримується Болонських стандартів, ваша ступінь буде визнана на міжнародному рівні, що відкриває безмежні можливості працевлаштування в будь-якій країні Євросоюзу.

25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024