стрічка

Зеленський делегував депутаток з Волині та Рівненщини до Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

12 Лютого 2021, 10:30
Світлана Богатирчук-Кривко та Юлія Вусенко 1872
Світлана Богатирчук-Кривко та Юлія Вусенко

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021-2026 роки. Серед членів делегації – депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко та депутатка Рівненської обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко.

Про це йдеться в указі президента України від 10 лютого.

Делегація України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021-2026 роки складатиметься з 24 членів.

Депутатка Рівненської обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко буде представницею України в Палаті регіонів Конгресу. А депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко – заступницею представників України в Палаті регіонів Конгресу.

Довідково: Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи (далі – Конгрес) є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47 держав-членів Ради Європи.

Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їх участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування та спостереження за місцевими та регіональними виборами, які відбуваються в цих країнах.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024