стрічка

У селі Ківерцівської тергромади так і не обрали старосту округу

06 Лютого 2021, 17:54
Фото з минулого засідання 711 Джерело: https://kivertsi.rayon.in.ua/
Фото з минулого засідання

У Сокиричах Ківерцівської тергромади уже три місяці не можуть обрати старосту округу.

Сесія, під час якої обирали очільника округу, відбулася 5 лютого. Про це повідомляє 12 канал.

Мешканці Сокиричівського округу бачать на цій посаді різних людей. На голосування винесли дві кандидатури: місцева вчителька Юлія Хвалько та підприємець Валентин Федорук.

«Бачимо, кого висуває наш голова ОТГ, і хочемо зрозуміти, чи ця людина буде нормальною, достойною для того, щоб очолити наш старостинський округ», – прокоментувала кадидатка на пост старости.

У свою чергу, голова Ківерцівської ОТГ Олександр Ковальчук заявив, що позиції не змінював і так само підтримує Валентина Федорука. На минулій сесії він хотів призначити останнього старостою, проте розбірки між місцевими жителями та депутатами не дали цього зробити.

Це питання перенесли на наступне засідання і голова громади сказав, що шукатиме третього кандидата. Сьогодні ж, каже, такого немає і вибиратимуть з тих, що є.

 «Я хочу щоб коротко, по 5 хвилин, від кожного представника виступили люди за трибуною і будемо приймати рішення», – сказав Олександр Ковальчук.

Люди переконані, що окрім Федорука, якого пропонує голова ОТГ, у громаді є гідні кандидати.

«Ви хочете сказати, що лише одна людина на усю об'єднану громаду достойна вашої уваги? Повірте, є люди, які дісйно порядні і відповідальні, але ви не хочете цих людей брати, бо вони мають свою думку!», – звернувся до голови міської ради Михайло Мелех, депутат Ківерцівської сільської ради.

Сам Валентин Федорук, у якого минулого разу підтримка була значно меншою, каже: буде працювати на благо округу.

 «Я молодий, амбітний, справедливий. Я можу чітко сказати, що я господар. Я маю команду, стратегію розвитку. Даю вам слово, що жителів Сокиричівського старостинського округу не розчарую», – зазначив підприємець.

Отриманих голосів не вистачило для того, аби обрати очільника округу, тож Сокиричі і далі будуть без старости. Питання знову перенесли на наступну сесію.

Читайте також: Конфлікт навколо старости для Сокиричівського округу: сторони прокоментували ситуацію

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024