стрічка

Єпископ Володимир-Волинський і Турійський взяв участь у засіданні Священного Синоду

03 Лютого 2021, 09:00
Засідання Священного Синоду 723
Засідання Священного Синоду

Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський взяв участь у засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Засідання Синоду відбулося під головуванням  Митрополита Київського і всієї України Епіфанія у Митрополичому домі при Соборі Святої Софії у Києві, повідомляють на сторінці Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України.

Це перше у 2021 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). 
Синод констатував, що під час безперервної російської гібридної агресії проти України особливе занепокоєння викликають намагання агресора використати прямий чи опосередкований вплив на окремих суддів з метою ухвалення ними рішень, що руйнують державну незалежність України. Зокрема йдеться про намагання заблокувати дію та скасувати закон №2662, яким передбачено обов’язок релігійних організацій, що мають свій керівний центр в Російській Федерації, у своїй офіційній назві вказувати приналежність до такого релігійного центру.

Заслухавши інформацію щодо можливого незаконного впливу політиків проросійського спрямування, прихильників Московського патріархату на ухвалення низки резонансних судових рішень Священний Синод вирішив  прийняти та опублікувати з цього приводу свою Заяву.

Читайте також: Пам'ятка Володимирщини стала «зіркою» фотоконкурсу від Вікімедії





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024