стрічка

На Волині розроблять карту пунктів щеплення від COVID-19

30 Січня 2021, 09:17
475

У Волинській області створять близько 60 спеціальних кабінетів щеплення від COVID-19.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

«Робота з організації кампанії щеплення від коронавірусної інфекції в області, як і в країні в цілому, розпочалася ще восени 2020 року. Наразі триває робота над створенням карти пунктів щеплення», – розповідають у відомстві. 

Окрім цього, в області організовують мобільні бригади для проведення щеплень та напрацьовуються маршрути пацієнтів. Готовність області проводити щеплення відповідає графікам Дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я».

Що ж до організації роботи кабінетів щеплення, то, відповідно до вимог МОЗу, вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 повинна проводитись у спосіб та у місцях, які відповідатимуть критеріям:

  • дотримання всіх необхідних температурних умов зберігання та використання вакцин;
  • дотримання всіх необхідних умов безпеки тих, хто отримує вакцину та тих, хто здійснює щеплення;
  • доступність цільової для імунізації групи;
  • можливість здійснювати велику кількість щеплень в обмежений проміжок часу.

Зокрема, як кажуть в управлінні охорони здоров’я ОДА, це повинно бути окреме приміщення з холодильником, де зберігатиметься вакцина та безпосередньо проводитиметься щеплення.

Також під час організації роботи кабінетів щеплення повинні бути враховані особливості вакцинації кожної з окремих груп населення.

Про пріоритетні групи для вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 та етапи вакцинації розповідала під час онлайн-брифінгу заступниця начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року в Україні наказом Міністерства охорони здоров’я затверджена Дорожня карта з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Читайте також: До яких лікарів найчастіше звертаються українці

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024