стрічка

Рівненщина: на житло для сиріт виділили рекордну суму

28 Січня 2021, 15:35
559

Кілька років поспіль держава виділяє кошти на придбання власного житла для дітей-сиріт. Цьогоріч для Рівненщини передбачили субвенцію у розмірі 40,3 мільйона гривень.

Як розповідають в департаменті розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту облдержадміністрації, гроші на житло для цієї категорії держава направляє вже п’ятий рік поспіль. Це цільові кошти, розмір яких щороку збільшується, – йдеться на сайті відомства.

До прикладу, цьогоріч субвенцією передбачено понад 40 мільйонів, торік – 33, у 2017 році – лише п'ять мільйонів гривень.

Так, кошти по черзі розподілятиме обласна комісія, до якої входять представники служби у справах дітей та інших структурних підрозділів ОДА.

Суму витрат вони вираховуватимуть за спеціальною формулою. Беруть до уваги вартість квадратного метра житла, наявність у дитини-сироти інвалідності.

Нагадаємо, компенсація на забезпечення дітей-сиріт житлом за кошти субвенції з держбюджету відбувається відповідно до Постанова КМУ від 1 червня 2020 року № 515.

Коментар