стрічка

Збитки на мільйон: волинський миник пропустив брендовий одяг під виглядом «секондхенду»

27 Січня 2021, 16:33
851

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Львові повідомили про підозру головному державному інспектору-кінологу одного з відділів управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Про це інформують у пресслужбі ДБР

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний держінспектор, при здійсненні митного контролю і митного оформлення, відпустив водія транспортного засобу, хоча знав, що він протиправно переміщує брендовий одяг на загальну суму майже 2,6 мільйона під виглядом «секондхенду».

Посадовець незаконно звільнив останнього від митного контролю, через що держава недоотримала митних платежів на суму 1,2 мільйона гривень.

Таким чином, митник підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР у місті Львові. Процесуальне керівництво – Волинська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСБУ в Волинській області.

Нагадаємо, митнику «Ягодина» оголосили підозру, бо пропустив незадекларований товар на мільйони. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024