стрічка

Лучанину за побиття поліцейського загрожує ув'язнення: деталі інциденту

26 Січня 2021, 12:40
Фото ілюстративне 428
Фото ілюстративне

Лучанину, який наніс поліцейському тілесні ушкодження, оголосили про підозру. Чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі. 

Деталі інциденту повідомили у секторі комунікації поліції у Волинській області у фейсбуці. 

Інформують, що близько 20:00 25 січня на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що автомобіль «Mercedes-Benz» в’їхав у фасад магазину на проспекті Волі. 

Водій та пасажири були напідпитку. Патрульні прибули за вказаною адресою та встановили, що 25-річний водій, який керував «Mercedes-Benz», не впорався з керуванням, в'їхав у приміщення магазину та намагався покинути місце ДТП, але його затримали працівники Національної гвардії України.

Під час складання адмінматеріалів поліцейські помітили у водія транспортного засобу явні ознаки алкогольного сп’яніння, проходити перевірку чоловік відмовився.

На нього склали адмінпротоколи за статтею 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП та винесли постанову.

Також у водія правоохоронці виявили пістолет, на місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. В той самий час туди прибула так звана «група підтримки» чоловіка, який скоїв автопригоду.

Під час складання протоколу до патрульних підійшов 38-річний знайомий порушника. Він вживав нецензурну лексику, шарпав поліцейських за формений одяг та заважав працювати.  

Патрульний був змушений застосувати спецзасіб, після чого отримав удар в обличчя.

Інспектор звернувся до лікарні. У нього діагостували закриту черепно-мозкову травму та струс мозку. На підмогу приїхало ще два наряди патрульних.

Правопорушника поліцейські затримали. Йому вже оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 

Слідчі клопотатимуть про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляє «Суспільне», до відділення нейрохірургії Луцької міської клінічної лікарні забрали двох учасників конфлікту: учасника АТО та одного із працівників патрульної поліції області. Чоловіки лежать у сусідніх палатах, обом поставили діагноз черепно-мозкова травма.

За кілька годин після повідомлення правоохоронців, луцька психологиня з Центру допомоги учасникам АТО Олена Звєрєва виклала на сторінці допис, у якому розповіла, що саме правоохоронці напали на атовця та Групу швидкого реагування центру, яка приїхала на поміч ветерану.

«Ми працюємо як група швидкого реагування з поліцейськими пліч-о-пліч багато років. Такого як вчора бєзпрєдєла не було ніколи», - каже психологиня Центру допомоги учасникам АТО Олена Звєрєва.

Атовець Сергій, який лежить нині в сусідній з патрульним палаті, каже, що не пам'ятає подій того вечора. Спілкуватися з журналістами відмовився.

Зі слів речниці Ольги Бузулук, чоловіку, який травмував поліцейського, загрожує до 5 років позбавлення волі. Натомість психологиня Олена Звєрєва  розповіла, що вже написала заяви на неправомірні дії правоохоронців до прокуратури, СБУ та ДБР.

Читайте також: Лучанин побив поліцейського: йому загрожує позбавлення волі

Коментар