стрічка

Як проходить реорганізація Локачинської райдержадміністрації

23 Січня 2021, 10:15
1048

Україна ступила на нові рейки місцевого самоврядування і за укрупненням громад послідували зміни адміністративно-територіального устрою. На Волині кількість районів скорочується з шістнадцяти до чотирьох.

Згідно з ініціативами Верховної Ради та відповідними постановами Кабінету Міністрів, нині активно ведуться роботи з реорганізації райдержадміністрацій та їхніх структурних підрозділів. Наш кореспондент поцікавився, як цей процес відбувається у Локачинському районі.

До слова, на перше січня в штаті Локачинській райдержадміністрації – 57 осіб, серед яких більшість – державні службовці. Усіх вже попередили про вивільнення, адже, згідно з недавнім розпорядженням очільника області щодо граничної чисельності працівників, в Локачинській РДА робочих місць не передбачили. Про це повідомив голова райдержадміністрації Василь Бакун. Саме його призначили головою комісії з реорганізації Локачинської та Іваничівської державних адміністрацій.

«Нещодавно ми провели перше засідання цієї комісії, затвердивши план заходів, пов’язаних із реорганізацією Локачинської та Іваничівської райдержадміністрацій шляхом приєднання їх до Володимир-Волинської РДА. Попереду на нас чекає ще дуже багато різної роботи: інвентаризація майна, кадрові питання, передача архівних даних тощо. Усе це відбуватиметься планомірно. Керуємось вимогами Порядку здійснення відповідних заходів, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року», – зазначив голова РДА.

Вже до 16 березня згадана комісія зобов’язана підготувати і подати голові облдержадміністрації передавальні акти. Власне, це і поставить крапку на діяльності головного виконавчого органу нашого району. На жаль, ліквідація державних адміністрацій призведе до масового вивільнення працівників. Передбачається, що лишень на Волині під скорочення потрапить понад тисячу осіб.

Як наголошує Василь Бакун, місцева влада нині усіляко намагається посприяти працевлаштуванню звільнених.

«У зв’язку із децентралізацією, функції РДА у сферах охорони здоров’я, культури, освіти, надання адміністративних послуг, послуг архітектурно-будівельної інспекції тощо передаються органам місцевого самоврядування. Деяких наших фахівців вже прийняли на роботу в апарати Локачинської селищної та Затурцівської сільської рад. Нині проводять заходи, спрямовані на переведення державних службовців до райдержадміністрацій новоутворених районів» – зазначив Василь Бакун.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024