стрічка

Як у Луцьку розподілять кошти фонду охорони навколишнього середовища

22 Січня 2021, 11:50
Стир 467
Стир

У Луцьку затвердили перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міської територіальної громади у 2021 році.

Рішення прийняли під час засідання виконкому.

Начальниця відділу екології Оксана Лисак представила членам виконкому природоохоронні заходи, які планують реалізувати у 2021 році.

Вона зауважила, що міський фонд охорони навколишнього природного середовища є складовою частиною бюджету міської тергромади і формується за рахунок коштів, що надходять від сплати екологічного податку та інших коштів, визначених законодавством.

Прогнозні показники надходження коштів до фонду охорони навколишнього середовища Луцької тергромади від сплати екологічного податку на 2021 рік складають 1,4 мільйона гривень.

Заходи, які внесені до переліку, спрямовані на вирішення нагальних екологічних проблем міста Луцька та частково приєднаних до Луцька населених пунктів.

Формуючи перелік, охопили сім основних напрямків природоохоронної діяльності, які визначені Комплексною програмою охорони навколишнього середовища Луцької міської тергромади, а саме:

  • на заходи в галузі поводження з відходами – 250 тисяч гривень;
  • на охорону та догляд за водними ресурсами – 500 тисяч гривень;
  • збереження природно-заповідного фонду – 140 тисяч гривень;
  • озеленення та догляд за зеленими насадженнями – 150 тисяч гривень;
  • моніторинг за станом довкілля, створення та обслуговування автоматизованих інформаційних систем – 220 тисяч гривень;
  • проведення заходів з пропаганди охорони навколишнього природного середовища (толоки, акції, фестивалі, поліграфія) – 90 тисяч гривень;
  • організацію проведення оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки документів державного планування – 50 тисяч гривень.

Перелік природоохоронних заходів такий:


Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024