стрічка

Жителі Ковеля озвучили меру свої проблеми

19 Січня 2021, 08:10
975

Ковельський міський голова Ігор Чайка провів прийом громадян, на який прийшло понад двадцять людей.

Про це інформують на сайті мерії.

Кілька звернень стосувались надання соціальної допомоги. За словами начальниці управління соціального захисту Софії Сагаль, проблеми, які порушували відвідувачі, раніше розглядались на комісіях з питань соціального захисту. На сьогодні вони врегульовані чинним законодавством, яке не дозволяє призначати допомогу малозабезпеченим сім’ям, якщо у їх власності є два житла.

Було і колективне звернення від мешканців будинку, що по Незалежності, 61. Вони не згідні, що на їхній прибудинковій території розміщений кіоск. Вони вважають, що він не дозволяє розширити дитячий майданчик. З цим вони приходять до влади з 2008 року.

Начальниця відділу архітектури Людмила Мурай повідомила, що на підставі рішення суду договір з власником цієї малої архітектурної форми продовжено на десять років. Втім, уже є рішення міської ради про згоду на укладання договору про встановлення особистого строкового сервітуту на розміщення цієї тимчасової споруди на розі вулиць Грушевського та Міцкевича. Зараз виготовляється відповідна документація. Після її затвердження сесією і має бути перенесений цей МАФ.

Міський голова запевнив, що це питання візьме на особистий контроль, адже конфлікт, який триває понад десять років, має бути вичерпаним.

Чимало звернень стосувалось житлових, земельних, комунальних питань, благоустрою міста. Була і пропозиція щодо відзначення 30-річного ювілею МЦ «Спорт для всіх».

Усі вони будуть вивчені управліннями та відділами виконавчого комітету міської ради. Кожен заявник у визначений законодавством термін отримає відповідь.

У міськраді додають, що мер Ігор Чайка буде проводити прийом громадян кожен перший і третій понеділок місяця за попереднім записом. Він проводиться напередодні у п’ятницю з 8:00 до 12:00 в кабінеті 101, вулиця Незалежності, 73 (тел. 6-17-35).

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024