стрічка

У селищі поблизу Луцька хочуть облаштувати сквер

17 Січня 2021, 09:29
Торчин 695
Торчин

У селищі Торчин Луцького району активісти громадської організації «Чарівне янголятко» спільно з Молодіжною радою та місцевою владою загорілися ідеєю створити сквер, який слугував би місцем відпочинку для місцевих, а також простором для проведення різноманітних заходів.

Аби втілити задум в життя, вони взяли участь у конкурсі соціальних проєктів від Британської ради, яка виділила на реалізацію 25 тисяч гривень. Про це редакції Район.Луцьк розповіла одна із співавторок проєкту Алла Ревуцька.

Загальна вартість ідеї – 250 тисяч гривень. Гроші немалі, тож, аби зекономити, велику частину роботи волонтери виконуватимуть власними силами.

«Приватні підприємці зголосилися взяти на себе певні зобов'язання: планування території, пісок, щебінь, зварювальні роботи, столярні роботи, укладання бруківки тощо. Молодь буде волонтерити: прибирати територію, сіяти траву», – розповідає пані Алла.

«Чарівне Янголятко» проведе благодійний майстер-клас, аби у скверику стояла інсталяція «Я люблю Торчин» з функцією нічної підсвітки. 

Долучитися готова й селищна рада, де пообіцяли облаштувати освітлення, встановивши опори та ліхтарі вуличного освітлення. Опікуватися обіцяли й вивезенням сміття. 

Місцеві мешканці ідею підтримали з великим ентузіазмом. 

Так виглядає місце майбутнього скверу зараз
Так виглядає місце майбутнього скверу зараз

А це - орієнтовний ескіз того, як виглядатиме сквер у майбутньому
А це - орієнтовний ескіз того, як виглядатиме сквер у майбутньому

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024