стрічка

Студенти з Волині – співтворці англомовного посібника про безпеку в соцмережах. ФОТО

16 Січня 2021, 19:00
722

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті педагогічної освіти та соціальної роботи реалізували проєкт ERASMUS+ «Молодіжна школа лідерів безпеки соціальних медіа». Зокрема за підтримки досвідчених викладачів і ІТ-експертів вдалося створити цікавий англомовний мультимедійний посібник «Social networks are evil or vital necessity».

Про це Район.Луцьк розповіла кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти Марія Фенко.

Проєкт реалізували для забезпечення вмілого та безпечного поводження дітей і молоді в інтернеті.

Стартував він ще з липня 2019 року. Упродовж 2019-2020 років понад сто учасників із трьох провідних вишів України, Польщі (Вища гуманістична школа «Померанія») та Туреччини (Університет імені Хамдуллаха Еміна Паши в Аланії) брали участь у цікавих заняттях, зустрічах і знайомствах.

Спільна праця активних студентів дала змогу створити порівняльну характеристику мережевої активності людей у різних країнах та з різною культурою.

Доцентка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти розповіла, що проблема інформаційної безпеки малолітніх і неповнолітніх сьогодні є надзвичайно актуальною та зумовлює негайне вирішення питань, пов’язаних з упорядкуванням інформаційного простору України.

За її словами, вагому загрозу для дітей та підлітків становлять соціальні мережі, форуми та чати, віртуальне спілкування. І цими загрозами є не «троянські віруси» і не неправдива інформація, а «зараження» насильством.

«Кожен із нас хоче бути в «тренді», забуваючи про небезпеки невмілого поводження в інтернеті, а завдяки школі лідерів ми здобули вагомі знання як допомогти дітям і підліткам обирати ту чи ту соціальну мережу, як правильно створювати власні сторінки, шукати навчальний і розважальний матеріал, вести віртуальну комунікацію.  Адже наше завдання як дорослих, батьків, педагогів – навчити дітей використовувати інтернет правильно», – пояснила Марія Фенко.

Читайте також: У Сирниках хочуть створити 3D-сцену у вигляді планети: волонтери просять підтримки


Фото редакції надала Марія ФЕНКО
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024