стрічка

Волинь отримає близько 155 мільйонів гривень на розвиток регіону

16 Січня 2021, 19:56
831

Днями для Волині довели суму, передбачену у 2021 році з Державного фонду регіонального розвитку, яка становить 154,9 мільйона гривень.

Про це повідомили у Волинській облдержадміністрації.

В області завершили роботу з формування переліку переможців конкурсного відбору, що можуть претендувати на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку у поточному році. Затвердили попередній перелік проєктів, аби подати його у Міністерство розвитку громад України.

Як відзначив голова ОДА Юрій Погуляйко, передбачена сума, на жаль, у половину менша прогнозованої. Однак, очільник області вважає, що це не остаточне рішення і, можливо, обласній адміністрації вдасться відстояти свою позицію перед керівництвом держави та залучити додаткове фінансування.

«Сьогодні нам необхідно прийняти рішення, які об’єкти за кошти ДФРР будемо будувати у цьому та наступному році на доведену нам суму. Але думаю, що це не остаточне рішення, адже остаточне рішення буде прийнято у лютому. Вкінці січня матиму можливість презентувати Главі держави нашу програму, і сподіваюся, що вдастся переконати керівництво держави додати нам кошти. Тоді зберемося ще раз і проголосуємо», - зауважив Юрій Погуляйко.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа розповів про формування списку із переліку переможців за результатами голосування. Складається він із шести проєктів – трьох перехідних та трьох нових.

Зокрема стало відомо, що у переліку перехідних об’єктів на 2021 рік залишилися три школи: у селах Башлики Ківерцівського, Піща Шацького, Стобихівка Камінь-Каширського районів.

Із переліку перехідних за рішенням Мінрегіону виключили школу в с. Головне Любомльського району, оскільки там досі не провели тендерну процедуру. Згідно з вимогами ДФРР, прописаних у постанові КМУ, перехідний об’єкт повинен бути завершений упродовж чотирьох років, а відтак завершити школу не встигнуть. Тому в Мінрегіоні порадили включити школу в перелік проєктів наступного року, як об’єкт нового будівництва.

Окрім цього, згідно з новою постановою Кабміну, є вимога, що не менше 30% коштів ДФРР повинні спрямовуватися на проєкти розвитку. Враховуючи ситуацію, що склалася, із переліку переможців (за результатами голосування членами комісії) в області визначили два проєкти, які сприяють розвитку туристичного потенціалу Волині. Зокрема, йдеться про розвиток Шацького поозер’я та відновлення музею імені Лесі Українки в с.Колодяжне, які власне й потрапили у перелік, як нові об’єкти.

Також є третій новий об’єкт, який набрав найбільшу кількість балів під час голосування, та відповідає вимозі щодо квоти на розвиток спортивної інфраструктури – розбудова фізкультурно-спортивної та плавально-оздоровчої інфраструктури в Луцькому національного технічного університету.

Слід зауважити, що раніше до переліку потрапляли об’єкти, на реалізацію яких необхідно було не менше п'яти мільйонів гривень. Цьогоріч вимога – десять мільйонів гривень.

Таким чином, на засіданні затвердили попередній перелік проєктів, до якого увійшли:

перехідні

  • Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району Волинської області
  • Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с Башлики Ківерцівського району Волинської області
  • Нове будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с.Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області

нові

  • Нове будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь Шацького району Волинської області
  • Ревіталізація Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області
  • «Розбудова фізкультурно-спортивної та плавально-оздоровчої інфраструктури Волині»

До слова, із запропонованого переліку – п'ять об’єктів планують завершити до кінця 2021 року.

Читайте також: 

У 2021 році на Волині бюджетна підтримка культури збільшиться на 23%
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024