стрічка

Нововолинська міськрада виступила проти подовження локдауну та зростання тарифів

15 Січня 2021, 10:55
652

На позачерговій сесії Нововолинської міської ради депутати вирішили направити звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо необхідності встановлення економічно обґрунтованої ціни природного газу та електроенергії.

Про це повідомляють на сайті Нововолинської міськради.

У ході дискусії  обранці громади вносили свої пропозиції, які має доопрацювати редакційна комісія. Серед правок – скасування газового коефіцієнта, плати за транспортування газу, перегляд тарифів на опалення та встановлення економічно обґрунтованої ціни.

  • Враховуючи складні обставини, зумовлені економічною кризою та пандемією коронавірусу та з метою недопущення зростання соціальної напруги і подальшого зубожіння населення, вимагаємо негайно втрутитися у ситуацію на енергетичному ринку і вжити заходів для скасування постанов НКРЕП щодо підвищення ціни на природний газ та його доставку, а також на електроенергію та запровадити мораторій   на період пандемії коронавірусу,- йдеться, зокрема, у зверненні.

Міський голова Борис Карпус наголосив, що підтримує обурення жителів Нововолинської громади  стосовно того, що Кабінет Міністрів підвищує тарифи.

«Вважаю таке рішення необґрунтованим. На сьогодні   Нововолинськ  разом із усією Україною перебуває у режимі локдауну. Заборонено роботу багатьох установ, організацій, закладів торгівлі та громадського харчування. Підвищувати тарифи – не на часі»,- зазначив Борис Карпус.

Депутати міської ради також вирішили скерувати звернення до центральних органів влади щодо недопущення продовження локдауну після 24 січня.

За словами міського голови, чимало підприємців зверталися до нього з цього питання. Через це постає проблема відсутності збільшення податкових надходжень, а відтак, і поповнення міської казни.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024