стрічка

Волинські депутати звернуться до центральної влади щодо мораторію на підвищення тарифів

14 Січня 2021, 16:35
909

На сесії Волинської обласної ради депутати розглянули і підтримали проєкт рішення «Про звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів для населення».

Позачергова сесія облради відбулася 14 січня.

Інформував щодо цього питання і зачитав текст звернення ініціатор проєкту, голова фракції «За Майбутнє» Ігор Лех. «Колеги, ви бачите, що відбувається. Замість того, щоб розвивати нашу державу, ми вступаємо в боротьбу з нашим урядом, його некомпетентністю», – висловився депутат.

Депутати обговорювали проєкт рішення, поданий нижче:

Виступила на сесії нардепка Ірина Констанкевич, яка заявила, що нардепи від Волині солідарні з обласною радою і виступають за введення мораторію на підвищення тарифів.


 

Депутат облради Іван Смітюх своєю чергою говорив про те, що підприємства не зможуть «витягнути» підвищення тарифів, адже це може потягнути за собою підвищення цін на продукти першої необхідності.


 

Депутат Олександр Пирожик заявив, що за підвищенням тарифів стоять інтереси олігархів, які мають конкретні прізвища. Проте, називати їх не став. Та закликав підтримати проєкт рішення.


 

У ході обговорення депутати досить критично висловлювалися в бік центральної влади і внесли низку змін до проєкту рішення.

Зокрема, Ігор Лех запропонував додати до звернення вимогу, аби повернути дію пільгового тарифу на електрику для споживачів, які проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій. Йдеться про жителів 30-кілометрової зони навколо Рівненської атомної електростанції. У цю зону входять деякі населені пункти Волинської області.


 

Депутатка Юлія Вусенко запропонувала додати до проєкту вимогу про збільшення видатків на субсидії з державного бюджету.

У результаті рішення з усіма правками підтримали 54 депутати.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024