стрічка

У Шацькій громаді реалізовують низку важливих проєктів. ФОТО

13 Січня 2021, 08:25
620

У Шацькій громаді тривають роботи з капітального ремонту автомобільної дороги місцевого значення Шацьк – Залісся – Грабове – Старовойтове.

Про це йдеться на сайті органу місцевого самоврядування.

Крім того, у межах національного проєкту «Велике будівництво» триває ремонт дороги Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський  Павлівка – Горохів  Берестечко – Козин, яка веде до туристичного «магніту» області – Шацьких озер. Минулого року стартували ремонтні роботи на території Шацької громади на дев'яти кілометрах автошляху, які цьогоріч заплановано завершити. В межах цього проєкту буде перенесена в інше місце автобусна зупинка, оскільки нинішня функціонує з порушеннями.

Окрім того, в селі Пульмо триває капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини, вартість проведення робіт – 6,9 мільйона гривень. Після ремонту, який планують завершити у 2021 році, медичний заклад буде відповідати всім сучасним вимогам.

На ремонт внутрішньогосподарської меліоративної системи в селі Світязь громаді вдалося залучити кошти з обласного бюджету. Після того, як надійдуть фінанси, проєкт повністю реалізують, що дасть можливість покращити ситуацію із наповнюваністю водойм Шацького поозер’я, зокрема його перлини – Світязя.

В селі Світязь побудовано мережу освітлення по вулицях 8 Березня, Незалежності, в Підманові – по вулицях Володимира Хомича і Незалежності. Також розроблено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію освітлення по вулиці Линівська, що в селі Світязь.

В Піщі провели благоустрій кладовища, обклали облицювальною плиткою сходи в сільському Будинку культури. В Ростані також почали ремонтувати приміщення СБК, цьогоріч там планують покласти на підлозі плитку. В дитсадку села Пулемець облаштували санвузли, а на території побудували господарську споруду.

Читайте також: Дорога Шацьк-Любохини та світлофор: які проєкти планує реалізувати Шацька громада

В смт Шацьк, села Мельники та Положеве закупили контейнери для роздільного збору сміття, які встановлять відразу, як тільки обладнають під них майданчики.

В планах на нинішній рік – завершити розпочаті проєкти і приступити до реалізації нових, важливих і корисних для громади.







Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024