стрічка

Як жителям Луцької громади отримати субсидію

13 Січня 2021, 08:40
Фото ілюстративне 671
Фото ілюстративне

Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг є програма житлових субсидій, яка діє в Україні вже понад 20 років.

Для призначення житлової субсидії особа подає до органу соціального захисту населення заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Мешканці Луцької міської територіальної громади щодо призначення житлової субсидії можуть звертатись із заявою та декларацією до департаменту соціальної політики Луцької міської ради (пр-т Волі, 4а), його філій (пр-т Соборності, 18, вул. Бенделіані, 7)департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» (вул. Лесі Українки,35) особисто, або поштою чи в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики. 

Для мешканців Прилуцького старостинського округу в селі Прилуцьке щочетверга з 8:30 до 17:30 організовано прийом документів на всі соціальні допомоги та послуги.

Звертаємо увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020 № 1324, розмір призначеної житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу не буде враховуватись до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги.

Житлова субсидія є безповоротною адресною державною соціальною допомогою мешканцям домогосподарств, що проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком.

Читайте також: Генконсульство Польщі в Луцьку призупинило прийом візових анкет

Коментар