стрічка

Зображення засніженої Надбрамної башти замку Любарта стало найкращим фото Волині

12 Січня 2021, 10:47
Фото-переможець 498
Фото-переможець

Визначили результати щорічного міжнародного фотоконкурсу об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».

Згідно з ними, найкращою світлиною Волинської області стало зображення засніженої В’їзної (Надбрамної) башти замку Любарта. Авторкою фото є Олена Селезньова. Про це йдеться на сайті конкурсу.

Цей же знімок переміг у спецномінації «Via Regia Ukraine» як найкраще фото Луцька. Журі відзначило вдалий ракурс, гарну композицію світлини.

Кількість пам’яток Волинської області у конкурсному списку сягає 3484 об’єктів. За дев’ять років конкурсу світлини є у третини з них – 1275. Цього року 28 учасників подали 843 фото 240 пам’яток Волині.

Довідково. Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) проводиться з метою зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі під вільною ліцензією. Це дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії – вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі.

Узяти участь у конкурсі можуть всі охочі. Для цього слід бути зареєстрованим у Вікісховищі – одному із сестринських проектів Вікіпедії, сфотографувати пам’ятку/и з конкурсних списків та завантажити ці фотографії до Вікісховища. Минулого року це можна було зробити впродовж вересня.

Читайте такожЗа сто днів до великої ідеї: Район.Історія запустила кампанію зі збору коштів

Фото-переможець
Фото-переможець

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024