стрічка

На Володимиреччині п’яний водій намагався дати хабар полісменам

07 Січня 2021, 12:10
804

На Володимиреччині п’яний водій намагався дати хабаря полісменам, аби уникнути відповідальності.

5 січня близько першої ночі під час патрулювання в поле зору екіпажу сектору реагування патрульної поліції у селищі Рафалівка потрапив автомобіль «Toyota Corolla». У транспортному засобі не освітлювалися номерні знаки, – повідомляють у пресслужбі поліції Рівненської області.

Полісмени намагалися зупинити авто, утім, законну вимогу правоохоронців водій проігнорував і додав швидкості.

Зупинити порушника вдалося за 10 кілометрів. За зовнішніми ознаками 26-річний житель Володимирецького району перебував у стані алкогольного сп’яніння, що і підтвердили результати огляду на алкотестері — 1,25 проміле.

Крім керування авто в стані сп’яніння, водієві загрожувала відповідальність за порушення ПДР іще за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення.


 

Тож, коли поліцейські почали складати адмінматеріали, порушник запропонував їм «залагодити» питання. Попри застереження про кримінальну відповідальність, водій поклав дві тисячі гривень на переднє сидіння службового авто.

Слідчо-оперативна група задокументувала кримінальне правопорушення. За фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження слідчі відділення №1 Вараського районного відділу поліції грошові кошти та транспортний засіб вилучили.

Відповідно до санкції статті чоловікові тепер може загрожувати позбавлення волі строком від двох до чотирьох років.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024