стрічка

На Любомльщині тракторист отримав подвійний штраф за п'янку

04 Січня 2021, 10:27
Фото ілюстративне 718
Фото ілюстративне

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Любомльським відділом поліції протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 130 КУпАП.

Про це йдеться в постанові суду від 18 грудня.

Чоловік, бувши протягом року підданим адміністративному стягненню за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння, 15 жовтня 2020 року, керуючи саморобним трактором, по вулиці Центральній в селі Забужжя Любомльського району в порушення пункту 2.5 Правил дорожнього руху відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене частиною 2 статті 130 КУпАП.

На розгляд справи порушник не з`явився, хоча про дату та місце розгляду судом повідомлявся, в тому числі шляхом публікації на офіційному сайті суду судового оголошення.

Винність чоловіка у вчиненні правопорушення повністю стверджена матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, письмовими поясненнями свідків, відеозаписом події, копією постанови суду в справі.

Враховуючи характер правопорушення та особу порушника, стягнення на нього слід накласти у вигляді штрафу з позбавленням права керування.

Суд визнач тракториста винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 130 КУпАП, і накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 20,4 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки.

Коментар