стрічка

У Шацькій громаді дітям подарували віру в диво. ФОТО

04 Січня 2021, 11:45
665

Жителька Шацька Катерина Баришева разом з волонтерами-однодумцями організувала традиційний збір новорічних подарунків для дітей.

 Катерина Баришева – молода мама. Відтак вона чудово знає, з яким нетерпінням дитина чекає дня Святого Миколая, подарунків, дива. Декілька років тому стартувала на Шаччині її перша благодійна акція, яка принесла світло в життя незнайомих для неї дітей, – пише газета «Новий погляд +».

«Було відчуття, ніби напередодні свята Чудотворець керував моїми вчинками та емоціями. Хотілося дарувати радість, любов, робити щасливими тих, хто обділений долею», – зізнається Катерина Баришева.

Дітей, які чекають на свого Миколая, в громаді дуже багато – це сироти, напівсироти, з багатодітних сімей і тих, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Першого року жінка організовувала все самотужки: шукала благодійників, дізнавалася адреси дітей, купувала подарунки і розвозила їх. Нинішнє ж свято стало не просто масштабним (адже організатори здійснили мрії понад 70 дітей), а казковим і схожим на диво!

Спершу діти, до яких мав завітати святий Миколай, писали до нього листи зі своїми бажаннями. І хоч малеча не жадала нічого захмарного, та прийшлося докласти зусиль, щоб усе відшукати чи купити. Сумки, рюкзаки, одяг, взуття, іграшки, розмальовки, кольорові олівці, фрукти, солодощі… Благодійників приємно здивував лист від дівчинки, яка просила в Миколая «Біблію».

 «На мій заклик у соцмережі долучитися до збору подарунків відгукнулося дуже багато людей. Телефонували, розпитували, що саме потрібно. В результаті всім разом вдалося зібрати величезну кількість дитячих речей. Ми їх спакували в торбинки, перев’язали стрічками, аби виглядали максимально красиво, і вирушили до дітей», – розповідає Катерина Баришева.

Благодійники побували майже в кожному селі громади та ощасливили багато діток. Одні малюки виглядали Миколая, інших, які були в школі чи в дитсадку, чекав він сам. До речі, в ролі святого був 22-річний шачанин. Він сирота і не зі слів знає, якими важливими для таких дітей є увага дорослих і подарунки. Тому коли дізнався про акцію, то запропонував свою допомогу. В костюмі, з бородою, посохом та великим мішком – діти були в захваті від його вигляду! «Чи чекають тут на святого Миколая? Я прийшов!» – щоразу промовляв, стукаючи біля входу посохом.

Не передати словами, якими були емоції дітей, що бачили Миколая в своїй оселі! Щастя в очах, радісні усмішки, хвилювання! «Це не сон? Це все для мене?!» – запитувала дівчинка, отримуючи в подарунок річ, яка була її мрією.

 «Дітки – щирі і безпосередні. Вірять у казку, в диво і радіють простим речам. Всі вони заслуговують на вияв тепла, уваги, любові. Ми, дорослі, не маємо права забувати про них, обділених долею, і позбавляти їх свята і подарунків», – розповідає організаторка акції.

 «Ми не можемо дати дітям найголовнішого: маму, тата. Не можемо змінити умови їхнього життя. Але в наших силах – здійснити їхні маленькі мрії, запалити в маленьких серцях віру в добро, людське милосердя», – підсумувала благодійниця.








 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024