стрічка

На Рівненщині рибпатрульні зафіксували понад двадцять порушень за два тижні

26 Грудня 2020, 17:49
685

У період з 10 по 23 грудня 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 23 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Склали 17 протоколів, оформили три акти, згідно яких вилучили 7  заборонених знарядь лову. Про це повідомляє Рівненський рибоохоронний патруль.

«Загалом у порушників конфіскували 4 одиниці заборонених знарядь, а саме: 2 одиниці – сіток та 2 одиниці – драчів. Наклали штрафів на суму 969 гривень. Крім цього, чотири адміністративні справи передали до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.» - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Рівненській області Сергій Бондар.

Для прикладу, 14 грудня під час проведення рибоохоронного рейду, державні інспектори викрили двох місцевих жителів, які хотіли незаконно виловлювати рибу. Інцидент стався на березі річки Горинь, поблизу села Корост Сарненського району Рівненської області.

15 грудня в результаті проведення рибоохороного огляду на водоймі, поблизу села Березина Володимирецького району задокументували порушення правил рибальства. Громадянин виловлював рибу любитильським знаряддями лову – «жерлицями», загальною кількістю 15 штук. Порушник перевищив встановлену правилами любительського і спортивного рибальства дозволену кількість знарядь лову.

Проте, у всіх випадках, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству.

20 грудня 2020 року під час проведення рибоохоронного рейду зафіксували грубе порушення правил рибальства на річці  Горинь, поблизу села Рубче Рівненського району. Викрили громадянина, який теж незаконно рибалив, методом багріння, колючим зарядам лову – «драчем». Під час затримання правопорушники чинили опір рибпатрульним, тому працівники рибоохоронного патруля звернулись до Нацполіції для встановлення деталей порушення.

21 грудня рибпатрульні спільно з громадськими інспекторами за документували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Стир, поблизу села Привітівка Зарічненського району Рівненської області. Місцевий мешканець здійснював вилов риби двома жилковими сітками, що відносяться до заборонених знарядь лову риби. Під час затримання правопорушник чинив опір рибпатрульним.

Завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. Заборонені знаряддя лову у громадян вилучили. На осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали справи гтують для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками відомства активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідково:

За опір працівникам рибоохоронного патруля громадяни несуть кримінальну відповідальність - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців чи обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024