стрічка

У Жидичинському монастирі діє резиденція Святого Миколая

20 Грудня 2020, 12:05
резиденція Святого Миколая 1208
резиденція Святого Миколая

Свято-Миколаївський Жидичинський монастир відтепер можна вважати резиденцією Святого Миколая.

У суботу, 19 грудня, він там оселився та вручав малюкам солодкі подарунки. Це відбулося під час казкової вистави, яку організували на території обителі волонтери, – йдеться на сайті Луцькради.

На святі були присутні й керівники міста. Луцький міський голова Ігор Поліщук привітав дітей та їхніх батьків зі святом Миколая та усіма прийдешніми святами.

«Хочу побажати кожному з нас, щоб свята принесли гарний настрій, наповнили оселі родинним затишком, а серця особливою любов’ю. Бажаю, щоб цей час приніс нам особливу надію – надію на завтрашній день. На те, що наступний рік буде кращим та більш успішним для нас – буде роком розвитку та процвітання», – зазначив Ігор Поліщук.



За словами заступниці міського голови Ірини Чебелюк, цьогорічне свято Миколая особливе не лише для Луцька, а й для приєднаних територій. Враховуючи той факт, що Миколай є покровителем міста, то, відповідно, і для усіх приєднаних сіл він тепер також став покровителем.

«Ми продумали низку заходів із візитами Миколая в різні населені пункти. Тепер він приїхав сюди, тож тепер тут його резиденція. Це пов’язано з історичними подіями та назвою цього монастиря. Тож ми вирішили організувати гостини святого Миколая для діток з Луцька та навколишніх сіл. Кожен, хто приїхав сюди, зустрінеться з Миколаєм та отримає солодкі подарунки від міського голови», – розповіла Ірина Чебелюк.

До резиденції Святого Миколая завітало дуже багато діток. Вони дотримувалися карантинних заходів.

Читайте також: На Театральному майдані засвітили вогні головних ялинок міста




Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024