стрічка

У луцькому Музеї Корсаків відбувся Молодіжний форум

17 Грудня 2020, 19:37
У луцькому Музеї Корсаків відбувся Молодіжний форум 717
У луцькому Музеї Корсаків відбувся Молодіжний форум

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків 17 грудня в рамках ІХ форуму громадського суспільства «Імунітет до ілюзій» відбувся Молодіжний форум.

На майданчику для обговорення «Як працюють та діють молодіжні організації та простори» виступили такі спікери: начальник Управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Ігор Дмитришин, виконувачка обов’язків Комунальної установи «Волинський обласний молодіжний центр» Яна Романюк, депутатка Волинської обласної ради Яна Гончарук, начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Заріна Дацик, модератор обговорення віцепрезидент Федерації дебатів України з розвитку регіонів Антон Євтушок. Про це інформує пресслужба Управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

В обговоренні взяли участь представники молодіжних громадських організацій області та представники об’єднаних територіальних громад.

Основна мета форуму  зібрати активних представників молодіжних просторів Волині задля обговорення актуальних проблем розвитку цих інституцій та скоординувати спільну роботу на наступний рік.

Молодіжні простори та центри різних рівнів – це стовпи, на яких тримається розвиток молодіжної політики в Україні. Їх кількість збільшується з кожним роком. Водночас комунікація між цими інституціями Волині є неналагодженою. Якщо у попередніх роках була можливість системно зустрічатись під час різноманітних подій, то у 2020 це робити стало значно складніше. Представники молодіжних просторів зазначають, що нині бракує зустрічей офлайн, під час яких би можна було б поспілкуватися, поділитися досвідом, скоординувати спільну роботу на наступний рік.

«Від форуму очікую, що у нас відбудеться продуктивний діалог про перспективи роботи у 2021 році. Світ змінився, рік тому ми не могли уявити собі такої зустрічі, що будемо спілкуватися як онлайн так і офлайн. Але те, що світ змінився для нас не є певним викликом, а швидше новими можливостями. Ми діємо в нових умовах, ми діємо по-новому, ми намагаємося пристосовуватися. Усе те позитивне, що ми набули під час цієї кризи – використаємо в подальшому. Сьогодні у нас відбудеться діалог з громадськими організаціями, з молоддю, з молодіжними обласними середовищами і ми обов’язково напрацюємо стратегічне бачення того, як діяти в наступному році», – зазначив у вступному слові Ігор Дмитришин.

Під час форуму обговорили найактуальніші питання, провели моніторинг організаційного розвитку молодіжних просторів Волині, перспективи спільної роботи молодіжних просторів Волині на 2021 рік, обговорювали діяльність КУ «Волинський обласний центр», відбувся обмін новою інформацією та досвідом.

Читайте такожВолинські патрульні святкують ювілей: у «Промені» – тематична фотовиставка

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024