стрічка

«Крутий заміс»: у Луцьку відбудеться прем'єрний показ серіалу про ветеранів АТО

14 Грудня 2020, 14:33
Фото ілюстративне 522
Фото ілюстративне

Лучани першими у країні зможуть ексклюзивно побачити серію проєкту, присвячену місцевим ветеранам.

15 грудня о 19:00 у просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage» (вулиця Залізнична, 9) відбудеться презентація нового другого сезону серіалу «Крутий Заміс» від студії «DocNoteFilms». Він присвячений українським ветеранам, які повернулися з війни та започаткували власний бізнес. Про це інформують організатори.

Кожна серія – це гостини в одного з ветеранських бізнесів, і головний герой – його власник. Він розмовляє із трьома побратимами чи посестрами про важливі та кумедні, серйозні та зовсім легковажні речі – від складнощів бізнесу в Україні до перчених фронтових побрехеньок. Творці серіалу не втручаються в розмову і не модерують її, адже це документальний серіал. Головна мета «Крутого Замісу» – доступно й зрозуміло розповісти соціуму про ветеранів, а ветеранам подати приклади  реінтеграції у мирне життя.

Перший сезон проєкту вийшов навесні 2020 року та складався з восьми серій про київських ветеранів. А в другому серіал розповість про життя десяти підприємців, які пройшли АТО, з усієї України.

У Луцьку знімальна команда гостювала у Майї Москвич – ветеранки, доброволиці батальйону «Гарпун» і полку «Миротворець» та організаторки клубу стрільби з лука «Archer Birds». Фільмування відбувалося цього літа, і на Facebook-сторінці проєкту вже було представлено бекстейдж-відео зі зйомок.

Саме цю серію першими в Україні зможуть побачити лучани. На презентації серіал представлять режисер «Крутого Замісу» Костянтин Кляцкін, автор ідеї та продюсер Сергій Малярчук та оператор-постановник Павло Липа – вони розповідатимуть про ідею створення проєкту, враження від зйомок, особливості українських ветеранських бізнесів та плани на продовження серіалу.

Також на глядачів чекатиме епізод про Ігоря Мироненка з Сум та його майстерню bobry.in.ua, що займається декоративними виробами, іграшками та заготовками для творчості з дерева, фанери, акрилу та ДВП.

Організатори події – клуб стрільби з лука Lutsk Falcons - Archers Birds, Сучасний альтернативний інтеграційний мистецький простір «ГаРмИдЕр ангар-stage», а також Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Луцьку. Показ відбудеться у рамках промо-тура серіалу по 7 містах України: Суми, Одеса, Вінниця, Надвірна, Львів, Луцьк та Рівне.

Прем’єра нового сезону «Крутого Замісу» планується цієї зими на регіональних телеканалах «Суспільного», а також на YouTube-каналі студії DocNoteFilms.

Читайте такожЩо робити і куди піти на новорічно-різдвяні свята у Луцьку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024