Кондитерка з Локачинщини залюблена у свою справу вже 16 років. ФОТО
Кондитерська справа для Мирослави Новосад з Бубнова вже давно стала сенсом її життя.
Нині дівчина живе і працює у Львові. Про це пише журналістка районної газети Людмила Мельничук Богута на власній сторінці у соцмережі фейсбук.
Маючи 16-річний досвід роботи як у невеликих ресторанних закладах і крафтових кондитерських, так і на масштабних підприємствах міста Лева, майстриня і далі вся в пошуках креативних нестандартних «солодких» ідей. Залюблена у роботу, радіє, що з вибором професії та з командою однодумців їй дуже поталанило.
Вперше, як виявилось, Мирослава приміряла на себе роль кондитерки ще у шостому класі: спекла бісквітний торт для мами з нагоди жіночого свята. Неньці солодкий дарунок доньки дуже сподобався. Це окрилило дівчину.
«Відтоді я все частіше бралася за домашню випічку. Вона і вдавалась, і не дуже. По-різному було. Не скажу, що з дитинства виношувала бажання стати кондитером. Мрія трохи пізніше мене наздогнала. І вже не відпустила. Як результат – навчання у Київському національному університеті харчових технологій», – розповідає Мирослава.
Читайте також: Як жительці району вдалося відкрити власну піцерію.
Цінний досвід роботи любительці солодкої справи вдалось згодом здобути в закладі з широким кондитерським асортиментом – ресторані FashionCIub. Кілька років Мирослава також працювала шеф-кондитером в мережі кондитерських SHOco. За цей час навчилась формувати команди, організовувати по 10 – 13 кендібарів за одні вихідні, створювати 2-метрові торти тощо. Рухатись вперед та розвиватись допомогли навчання у найкращих кондитерів України та світу.
Читайте також: Холопичі: шеф-кухар «Гарної Ресторації» розповів про робочі будні.
Нині на рахунку шеф-кондитерки чимало проведених майстер-класів, як-от, «Торти: бісквіти та наповнення», наприклад. А новий проєкт Beskweek, який разом зі своєю командою нині впроваджує в життя, є тим ковтком свіжого повітря, де професіоналізм, креатив, нестандартні ідеї просто спряглися в єдине ціле. Завдяки такому потенціалу і вдається творити справжні шедеври.
Читайте також: Жителька Міжгір’я поділилася смачним рецептом паски.
«Якось випала честь приготувати торт на відкриття нового закладу у Львові «Cloud.lviv». Ми поїхали, поспілкувались з керівниками, приглянулись до інтер’єру. З побаченого почерпнули ідейку для створення майбутнього солодкого витвору. В результаті, мармур, що покриває підлогу та стіни закладу, нашими стараннями гармонійно відтворився завдяки шоколаду на нижньому ярусі торта. Золоті смуги з барної стійки простягнулись у другому поверсі десерту. Античні статуї, які наче тримають стелю клубу, також були тут присутні. Перегукувались з нашим виробом і смарагдові дивани. Звісно, що про логотип ми також не забули. Аби замовникам було легше уявити кінцевий результат, зробили візуалізацію торта. Після затвердження макету, відтворили все з точністю до міліметра», – пригадує один з епізодів своїх робочих буднів Мирослава.
Читайте також: Рецепти на районі: локачанка поділилася секретами приготування волоку та куцьки.
Окрім творчого підходу до справи та естетичного оформлення виробів, за словами шеф-кондитерки, суттєво також тримати баланс у всіх складових та обов’язково якісні інгредієнти використовувати. А ще – все робити з любов’ю. Це надає десертам неймовірної спокусливості.
Серед солодких улюбленців майстрині – тістечко Шу. Перший рецепт смаколика (назва в перекладі означає «маленька капустка»), як виявляється, придумав француз Жан Авіс наприкінці 18 століття. Причому, абсолютно випадково.
Читайте також: Локачанин Микола Поляков вже понад 20 років займається гончарством.
«Нині є дуже багато різновидів Шу, основна відмінність яких – різні форми. Але суть та сама: заварне тістечко з кремом та різними начинками. Шу, еклери, профітролі – це дійсно смакота і готувати їх – справжнє задоволення», – розповідає професіоналка кондитерської справи.
Смачними, красивими і разом з тим незвичайними – такими завжди прагне бачити свої солодкі творіння Мирослава Новосад. І це їй дуже добре вдається. Адже роботу обрала до душі. Й хоча за усіма цими шедеврами криється рутинна робота, для Мирослави, першою чергою, це є мистецтво, що має особливий – витончений смак. А ще – можливість дати волю фантазії і разом зі своєю командою дарувати радість любителям солоденького.
Читайте також: Зубильненська майстриня створює дивовижні квіти.
Кондитерка поділилася рецептом «Сирника з персиком».
«Швидко, легко, смачно, а головне, дуже мало шансів зіпсувати», – запевняє Мирослава Новосад, пропонуючи рецепт смаколика.
Інгредієнти:
-
Яйця 3 штуки;
- Цукор 75 грамів;
- Масло 100 грамів;
- Ванільний пудинг 25 грамів;
- Кукурудзяний крохмаль 25 грамів;
- Сир 5 % або домашній 500 грамів;
- Персик консервований 200 грамів;
Читайте також: Майстриня-вишивальниця з Війницької громади вже 45 років творить дива на полотні.
Спосіб приготування:
- Персик порізати та просушити за допомогою серветки
- Яйця збити з цукром, як на бісквіт
- Сир зблендерити або пропустити декілька разів через м‘ясорубку, додати розтоплене масло, перемішати!
- З’єднати збиті яйця з сирною масою, додати пудинг та крохмаль, акуратно перемішати.
- Вилити половину маси у силіконову форму або у металеву, змащену маслом, викласти персик, вилити решту сирної маси.
- Випікати при температурі 175° C 25 хвилин.
- Охолодити, дістати з форми. Смакує холодним і розігрітим, а ще можна доповнити смачним карамельним чи ванільним соусом.
Читайте також: Жителька Заячиць реалізовує свій творчий потенціал різьбленням по дереву.
Людмила МЕЛЬНИЧУК
Фото Мирослави НОВОСАД