стрічка

Палиця знову заговорив про «зовнішнє управління» Україною

07 Грудня 2020, 11:34
3595

Нардеп від Луцька Ігор Палиця побував 3 грудня на передачі «Право на владу» телеканалу 1+1 і заявив там, що Україною керують зовні. Цього разу теза стосувалася бізнесу і законів.

Палиця часто говорить про так зване «зовнішнє управління» Україною. Не так давно Район.in.ua аналізував один із виступів Ігоря Палиці, де він стверджував, що Україну начебто хочуть зобов’язати закупляти ліки через міжнародні організації.

У ефірі «Право на владу» цього разу говорили про те, чи потрібно вводити в Україні локдаун і яким він має бути. Зокрема, і для малого бізнесу. Що говорив з цього приводу нардеп від Луцька:

ТЕЗА 1.

«Нам не дозволяють знижувати податки, вводити податок на виведений капітал, понижувати ПДВ, ЄСВ, ПДФО. Завтра в порядку денному стоїть проект про створення Бюро економічної безпеки. Ще один фінансовий контролюючий орган, який має заганяти підприємців заганяти в тінь. І знову буде попит на готівку».

Слухати з 1 години 36 хвилин:

ПЕРЕВІРКА

Бюро економічної безпеки в Україні справді буде. 4 грудня Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт. За нього нардеп Палиця не голосував. Створити Бюро економічної безпеки Україна має, аби отримати макрофінансову допомогу від ЄС, особливості надання якої ми пояснювали ТУТ.

Як повідомляють на сайті Верховної Ради, в Україні мають ліквідувати податкову міліцію, на зміну якій і прийде Бюро економічної безпеки. Воно буде розслідувати, попереджати та розкривати кримінальні правопорушення у сфері економіки.

Зокрема, одне із завдань бюро – протидіяти кримінальним правопорушенням, які заганяють бізнес у «тінь» та сприяють витоку капіталу з країни. Принаймні, про це говориться у законопроекті. Тому теза Ігоря Палиці, що Бюро економічної безпеки заганятиме підприємців у тінь – брехня.

ТЕЗА 2.

«Керівники фракцій зустрічалися з послами G-7 (країн «Великої сімки», – ред.) в кабінеті Разумкова. І нам посли іноземних держав казали про те, які закони ми маємо приймати в Україні. Сьогодні було про закон про НАБУ і про Е-декларування. І вимагали посли, що має бути кримінальна відповідальність… Нам в нашій країні диктують зовні, що ми маємо приймати».

ПЕРЕВІРКА

Це класична маніпуляція про «зовнішнє управління» від Ігоря Палиці. Мова йде про те, що Україна повинна виправити скандальне рішення Конституційного суду, яке призвело до кризи в антикорупційних органах і закриття низки кримінальних проваджень.

Нагадаємо, через те, що суд визнав неконституційними норми щодо недостовірного декларування та повноваження НАЗК, Україна ризикує втратити підтримку МВФ, Світового банку, а також ставиться під сумнів «безвіз» із Євросоюзом. А з дефіцитом бюджету у 300 мільярдів підтримка Україні ще знадобиться.

4 грудня Верховна Рада відновила покарання за недостовірне декларування. Депутати проголосували за компромісний законопроєкт, який, до слова, може допомогти чиновникам уникнути покарання за приховування інформації про доходи. Нардеп Ігор Палиця про це не говорив ні слова і на голосуванні був відсутній.

Читайте також: 

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Протидія фейкам і маніпуляціям на місцевих виборах». За підтримки фактчек-проекту «БезБрехні» 

Коментарі
17 Листопада 2021, 11:09
Як працює палиця ми наблюдали 5 років. І знаємо чиї відстоює інтереси. Тому до уваги брати його розмови не бачу сенсу
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024