стрічка

На велосипеді зі Швейцарії на Рівненщину: 64-літній Лео поділився секретом активного дозвілля

06 Грудня 2020, 16:22
973

Всесвітньо відомий Лео зі Швейцарії, що подорожує світом на велосипеді, приїхав на Рівненщину.

4 грудня Сарни відвідав самотній мандрівник Лео Віллігер – паломник зі Швейцарії, який в жовтні виїхав на велосипеді з рідного міста Fruthwilen (Фрутвілен). Про чоловіка розповів сарненський настоятель костелу Валерій Дубина, який приймав у себе швейцарця. Рівне вечірнє наводить такі слова велосипедного прочанина:

«Я живу недалеко від кордону з Німеччиною в кантоні Thurgau (Тургау) у Швейцарії, мені 64 роки. 18 жовтня я виїхав з дому через Баварію (Баварський ліс), Франконію, Саксонію (Дрезден), Згожелець, відвідав Вроцлав, Ченстохову, Краків, Заверці, Люблін, Хелм, Ковель, Маневичі і сьогодні Сарни. Щороку, відколи померла моя мама, а це вже минуло 18 років, отже з 2002 року я в дорозі кожного року по чотири місяці».

Містечко Fruthwilen (Фрутвілен) Лео описує так:

«Я ніколи не одружувався, протягом восьми місяців я займаюсь типовою сільськогосподарською роботою – чорницею, вишнею, ожиною, малиною – це моя робота влітку, тоді як взимку я подорожую по всьому світу на велосипеді: п’ять разів був в Африці, чотири рази в Азії чотири рази в Америці та двічі в Австралії та Океанії. Це досить довгий шлях від Європи», – каже швейцарець про секрети свого напрочуд активного дозвілля.

Лео вірить у Бога і є монахом, хоча й живе у миру. Каже, що COVID-19 його не страшить:

«Мене не лякає коронавірус. Я постійно в хорошій формі, завдяки тому, що я багато рухаюся, їжджу на велосипеді. За останні 18 років я проїхав понад 100 тисяч кілометрів, проводячи час у довгих подорожах по всьому світу. На жаль, я не встигаю подорожувати Швейцарією, мені доводиться там займатися плодівництвом, інакше не мав би грошей на подорожі», – додає мандрівник.

В містечку Fruthwilen (Фрутвілен) є й своя чимала водойма. 

«У мене невелике фермерське господарство, наступного року я виходжу на пенсію, і буду у фінансовому плані стояти краще», – каже чоловік.

Наразі через обмеження Лео не отримав візу, а мав амбіційний план поїхати до Шанхаю та Бангкока. Плани змінилися – поїхав через Німеччину до Польщі, а потім в Україну.

Читайте також: Вчитель з Тинного переміг у зональному конкурсі «Учитель року»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024