стрічка

У громаді на Локачинщині – повне перезавантаження влади

04 Грудня 2020, 19:20
962

На першій сесії восьмого скликання вирішували організаційні та кадрові питання. Пленарне засідання відбулось 24 листопада в приміщенні місцевого будинку культури.

Актова зала була переповнена, бо зібралось й чимало жителів з навколишніх сіл. На сесію також прибули народний депутат України Вячеслав Рубльов та депутат обласної ради Михайло Скопюк.

Насамперед голова територіальної виборчої комісії Наталія Хитра озвучила результати місцевих виборів. Вона, зокрема, зауважила, що новим головою Затурцівської громади обрано уродженця Затурець – 47-річного Юрія Ковальчука, який суттєво випередив інших кандидатів. Новому керівнику самоврядного органу, а також двадцяти двом депутатам восьмого скликання під оплески присутніх вручили відповідні посвідчення.

Прийнявши присягу, Юрій Ковальчук наголосив, що народними обранцями в Затурцях стали дійсно авторитетні люди, які користуються беззаперечною довірою своїх односельців. Депутатському корпусу попереднього скликання і своєму заступнику Василю Демидюку подякував за результативну роботу вже колишній керівник цієї територіальної громади Володимир Патійчук, побажавши вагомих звершень на цій посаді своєму наступнику.

Далі слово для виступу надали народному депутату Вячеславу Рубльову. Він зауважив:

«Громади стають на нові рейки місцевого самоврядування, а тому важливо, щоб представницькі органи працювали злагоджено».

Зі слів Вячеслава Володимировича, з багатьох проблемних питань, зокрема і щодо газифікації Холопич та Манькова, яке на засіданні порушував один із сільських активістів, буде фінансова підтримка з обласного бюджету.

Новопризначені депутати проголосували за порядок денний сесії і приступили до розгляду внесених питань. Їх, загалом, було понад двадцять, більшість – кадрові. Найперше присутні, утворивши лічильну комісію, обирали шляхом таємного голосування секретаря сільської ради. Депутати підтримали кандидатуру Віталії Савчук, подану Юрієм Ковальчуком.

Оперативно народні обранці затвердили і визначились з кількісним та персональним складом постійних комісій. Таких буде три: комісія з питань планування бюджету, фінансів, розвитку інфраструктури та управління майном комунальної власності, комісія з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища, законності та правопорядку, комісія з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури та спорту.

На сесії внесли зміни в регламент роботи Затурцівської сільради, а також затвердили структуру її виконавчих органів, загальну чисельність апарату та структурні підрозділи. До слова, штат цього самоврядного органу збільшили із 34 працівників до 42. Зокрема, додалось два старости, адміністратор, дві одиниці (поки без займання відповідних посад) ввели у службу в справах дітей тощо.

Нових призначень цього дня було багато. Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради обрали Володимира Бощука. Підтримали і пропозиції керівника громади щодо призначення нових старост. Відтак, Кисилинський старостат очолив Павло Ляшук, ХолопичівськийОлександр Крень, ШельвівськийІгор Самчук, Зубильненський Руслан Семенюк, ОзютичівськийОлександр Гапяк, Війницький Євгеній Шозда. Юрій Ковальчук підкреслив, що повністю довіряє цим людям і саме їх бачить у своїй команді.

На посаді керуючої справами виконавчого комітету депутати затвердили Юлію Войтович. До складу виконкому громади обрали 19 осіб, серед них – працівники апарату ради, усі старости, педагоги, фермери, приватні підприємці.

На сесії розглянули і ряд інших питань. Зокрема, внесли зміни до положення про гуманітарний відділ, затвердили положення про фінансовий відділ, обговорили умови оплати праці сільського голови та його заступника.

В цілому ж засідання пройшло оперативно, без «підводних каменів». Владу в Затурцівській громаді фактично повністю перезавантажили: ключові посади тут зайняли нові люди. Наскільки ефективним це буде – покаже час.








 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024