стрічка

У Луцьку відкриють виставку про Збройні сили України

03 Грудня 2020, 10:47
У Луцьку відкриють виставку про Збройні Сили України 953
У Луцьку відкриють виставку про Збройні Сили України

У Луцьку у приміщенні Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відкриють виставку, присвячену Збройним силам України.

Презентація відбудеться 4 грудня об 11:00. Про це інформують організатори.

«Невід’ємним елементом реформ в українській армії має бути відродження українських військових традицій. Історія українського війська протягом попередніх століть – це надзвичайно цінний і практичний досвід, який може бути використаний сьогодні», – йдеться в анонсі.

Виставка «Воїни. Історія українського війська» має на меті ознайомити із українськими військовими традиціями. Вона складається із 19 банерів про історію української армії від Київської Русі до сьогодення.

Кожен банер виставки містить фотографії-реконструкції вояків, зображених в українських одностроях усіх часів і з відповідною зброєю, а також інформаційні матеріали про українські військові підрозділи різного часу: тип військової організації, чисельність і озброєння війська, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви. Це такі військові з’єднання: військо Давньої Русі, українці у війську Великого князівства литовського, козацьке військо, Українські січові стрільці, військо доби Української державності, Карпатська Січ, Українська повстанська армія, добровольчі загони українців у 2014-2016 рр., сучасна українська армія.

«Важливо, що цю виставку можна вільно завантажити із сайту Українського інституту національної пам’яті та вільно роздрукувати для потреб навчальних закладів чи військових частин. Це значно допоможе під час національно-патріотичного виховання молоді», – наголошує головна спеціалістка Західного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Читайте також: У Музеї Корсаків покажуть новий виставковий проєкт



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024