стрічка

Вибираємо футбольні бутси: в чому різниця між футзалом і грою на полі

02 Грудня 2020, 12:49
1995

Розглядаєте футбольні бутси, але виникає безліч питань – для якого формату гри вони найкраще підходять? Через те, що футбол вимагає швидких і складних маневрів, гравцям необхідно завжди тримати тверду хватку. Правильно підібрані бутси в рівній мірі підтримують продуктивність і захищають від травм на різних щільностях ґрунту. Ось чому ви бачите значні відмінності між взуттям для футболу в приміщенні та на вулиці.

 

Яка різниця між футбольними бутсами для залу і вулиці?

 

Легко відрізнити футбольні бутси, великий асортимент яких можете подивитися за посиланням https://footballstyle.com.ua/c7-futbolnie-butsi, для гри в футбол в приміщенні та на відкритому полі, просто поглянувши на них. Футзальне взуття схоже на повсякденне вуличне взуття або кросівки, і багато людей носять його як таке. Однак, ви не можете просто гуляти в футбольних бутсах по вулиці, оскільки вони оснащені зубчастими шипами на їх підошві та щільно прилягають до стопи й щиколотки. Обидва типи взуття спрямовані на захист гравця й ігрового поля, але виробники використовують різні технології в кожному форматі.

  • Футзальні бутси

Футбольне взуття для залу зазвичай має плоску підошву без видимих шипів. Підошви виготовлені з гуми й мають пористий малюнок для максимального зчеплення з поверхнею. Це забезпечує максимальний контакт взуття на дерев'яних або цементних полях.

  • Бутси для класичного футболу

Підошви вуличних футбольних бутс варіюються. Кожен конкретний стиль взуття має округлі шипи навколо п'яти та підошви, а форма, довжина і склад шипів залежить від зовнішньої поверхні. Наприклад, м'які бутси (SG) можуть мати знімні металеві шипи для захоплення брудної землі. Інші модифікують свої шипи на додаток до традиційного ґрунту (FG), твердого ґрунту (HG) для сухої трави або штучного ґрунту (AG).

Футбольні бутси для внутрішнього і зовнішнього застосування також мають різний профіль. Вуличні часто забезпечують більш високу опору для щиколоток, а також конструкцію по всій стопі. Оскільки футбольні поверхні всередині приміщень, як правило, рівні, додаткова опора не потрібна.

 

Які найбільш важливі особливості футбольних бутс?

 


 

Перш за все, взуття для футболу як в приміщенні, так і на відкритому повітрі повинна забезпечувати відповідну підтримку і правильну посадку вашого тіла. Якщо ви граєте в команді, рекомендуємо поговорити з тренером про ігрове поле, правила ліги, а також вашу позицію.

Що потрібно знати про бутси для футзалу:

  1. Взуття для футболу в приміщенні підтримують більш тісний контакт з майданчиком, ніж їх аналог на відкритому повітрі. Шукайте плоску гумову підошву, яка має багатонапрямний малюнок для запобігання ковзання і збільшення тяги для швидкої мобільності по полю.
  2. Зовнішня сторона таких бутс повинна бути структурована і підтримуватися з низьким профілем щиколотки. Матеріал природним чином має обволікатися навколо стопи, як другий підтримуючий шар, і водночас поглинати вплив навантажень.
  3. Багато футзалок мають посилений носок для більш рівномірного контакту з м'ячем. Переконайтеся, що тканина дихає, зберігає гнучкість.

Що потрібно знати про бутси для відкритого поля:

  1. Традиційні бутси трохи складніші. Залежно від особистих уподобань, гравці часто вибирають між традиційною шкірою або синтетичними матеріалами. Синтетичні матеріали часто більш водонепроникні, але багато хто віддає перевагу міцність і гнучкість шкіри.
  2. Підтримка щиколотки також зводиться до особистих переваг і стилю гри. Чим більше підтримка щиколотки, тим менше шансів отримати травму. Тим не менш, занадто високий профіль скорочує діапазон руху. Різні позиції на полі можуть виграти від захищеної щиколотки більше, ніж інші.
  3. Сьогодні фірмові бутси мають баланс між продуктивністю і безпекою на полі.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024