стрічка

Після втручання високопосадовців на Волині інспектори перевірять п'ять лісгоспів

29 Листопада 2020, 11:16
591

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області проведуть перевірки у п'яти лісгоспах на Волині.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Перевірки мають відбутися у ДП «СЛАП «Рожищеагроліс», ДП «СЛАП «Камінь-Каширськ агроліс», ДП «Камінь-Каширське ЛГ» , ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «ЛМГ «Звірівське».

Керівництво Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства повідомило про готовність до перевірок у листі очільнику ДЕІ Андрію Мальваному.



Після доручення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та втручання в ситуацію щодо недопусків на підприємства міністра захисту довкілля Романа Абрамовського Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства самостійно звернулось до інспекції щодо готовності проведення перевірки.

У 2020 році до Інспекції сім разів надходили скарги про незаконні рубки та несанкціоноване вирубування лісів на території районів.

Проте перевірки провести не вдалось. Керівники лісгоспів не допускали інспекторів до перевірок, аргументуючи це карантином.

Директорів підприємств притягнули до адміністративної відповідальності. Вони сплатили лише штрафи за недопуск згідно зі статтею 188-5 Адміністративного кодексу.

Нагадаємо, 20 жовтня спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області оштрафували директора «СЛАП Рожищеагроліс» за недопуск до перевірки.

Також у ДП «Ківерцівське лісове господарство» 23 жовтня мала відбутись позапланова перевірка щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства. Проте інспекторів Державної екологічної інспекції у Волинській області не допустили.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024