стрічка

Білоруське підприємство, яке видобувало пісок поблизу озера Світязь, визнали банкрутом

29 Листопада 2020, 16:39
732

В Білорусі оголосили банкрутом компанію, яка займалася видобутком піску у Хотиславському кар'єрі, що на кордоні Білорусі з Україною поблизу Шацька. Саме роботи в цьому кар'єрі «звинувачували» в обмілінні озера Світязь.

Про це пише «Вечірній Брест».

Рішенням економічного суду Брестської області від 16 листопада Спільне закрите акціонерне товариство «КварцМелПром» визнали економічно неспроможним. Відносно боржника ввели санація терміном до 4 квітня 2022 року.

«КварцМелПром» увійшло до складу групи компаній «Трайпл» у 2008 році та почало активно освоювати родовище «Хотиславське», попри протиборство українських екологів. Деякі з них були упевнені, що таке втручання в природу неминуче вплине на якість ґрунтових вод і стан української перлини – озера Світязь. 

Воно знаходиться поряд з межею, за декілька кілометрів від заводу і крейдяного кар'єру. Особливу стурбованість активісти з України висловлювали на випадок зупинки робіт або вироблення природних копалин на певних ділянках. 

«Білоруська сторона тоді провела громадські слухання в Хотиславі, і все завершилося «хепі-ендом», – пишуть білоруські журналісти.

У квітні 2020 року стосовно боржника суд відкрив конкурсне виробництво (другий етап процедури банкрутства). 

За інформацією пресслужби, антикризовий керівник ЧТУП «АторФати» провів аналіз фінансового стану і платоспроможності «КварцМелПром». Неплатоспроможність постійна, тож затвердили план санації.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром