стрічка

На Рівненщині троє спритників набрали кредитів на померлу жінку

27 Листопада 2020, 16:40
717

Трьом жителям Рівненщини повідомили про підозру у підробці документів і шахрайському заволодінні грошима банків.

Фігуранти підробили паспорт громадянина України та фінансову документацію для незаконного отримання кредитів. Таким чином вони нанесли понад мільйон гривень збитків семи банківським установам. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам Рівненщини спільно зі слідчим відділом поліції області викрили трьох громадян у вчиненні кримінальних правопорушень. 

Кіберполіція встановила, що фігуранти підробили паспорт громадянки, яка померла, та фінансові документи господарської діяльності. Завдяки цим документам вони оформили рахунки у банках та отримали кредити. Надалі зловмисники знімали гроші у банкоматах міста. Таким чином вони нанесли банківським установам понад мільйон гривень збитків. 

Також встановили, що у банківських системах вказані документи не були завірені належним чином. Наразі правоохоронці перевіряють причетність працівників фінансових установ до злочинної діяльності.

В оселях фігурантів та в їхніх автівках правоохоронці провели шість обшуків. За результатами вилучили ноутбук, мобільні телефони, «чорнові» записи. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває. Фігурантам вже оголошено про підозру. Процесуальне керівництво у справі здійснює Рівненська місцева прокуратура.

Читайте такожАварія у Рівному: на «кільці» не розминулися Daewoo та Lexus

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024