стрічка

Волинянин розповів про службу у винищувальній авіаційній ескадрильї

27 Листопада 2020, 18:13
995

Військова служба за контрактом у Збройних силах України – це почесний обов’язок громадянина щодо захисту своєї держави.

Минуло чотири місяці, як житель села Самійличі Шацького району Олександр Стреха пройшов строкову військову службу  в 39-ій бригаді тактичної авіації, що розміщена на базі «Озерне» у Житомирській області (раніше - винищувальна авіаційна ескадрилья).

Після отримання повістки, він активно готувався до виряджання і, пройшовши нелегку службу, тепер з гордістю розповідає про здобутий життєвий та військовий досвід. І якщо коротко, то це звучить так: «Змінився: змужнів та набрався розуму».

Олександра Стреху дивує той факт, чому інші юнаки нехтують своїм обов’язком, адже натепер у ЗСУ - відмінне речове, харчове та технічне забезпечення, відсутня дідівщина. Серед командирського складу завжди знайдуться люди, які певною мірою замінять батьків:  допоможуть порадою і ділом, підтримають психологічно, а коли потрібно – справедливо покарають. 

Стройова та фізична підготовка, стрільби, наряди – все це хоч і складно, та цікаво. Але найбільше враження на Олександра Стреху справила чимала кількість відремонтованих та модернізованих літальних апаратів, серед яких були й винищувачі.

-Польоти у частинах відбувалися щотижня, інколи - по декілька змін. Саме в Озерному випускники Харківського національного університету повітряних сил опановували бойовий винищувач Су-27. А це – неймовірне, захоплююче видовище, - ділиться незабутніми враженнями співрозмовник.

Та скільки б позитивних моментів не було у строковій службі, хлопці, втомлені довгою розлукою з рідними, хлопці чекають на «дембель». Олександр не був виключенням, але, трохи відпочивши, вирішив підписати контракт на проходження служби у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді — військовому з'єднанні у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України, що базується у Львові.

Батьки не в захваті від вибору сина, бо контрактна служба на відміну від строкової, передбачає перебування у зоні ООС. Але він вже доросла, свідома людина, тож має право на власний вибір. Юнак вважає, що повинен пройти певні життєві іспити, загартувати свій характер та навчитися долати труднощі.

-В мене немає страху, бо коли всі будуть боятися та уникати служби, то що буде далі з нами? Не виключено, що згодом обдумаю питання про навчання та продовження військової кар’єри, - додає на завершення розмови Олександр Стреха.

Людмила МАКСИМЧУК






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024