стрічка

«Щороку ми чули сторонні звуки»: чому в інтернаті у Горохові обвалилася стіна

26 Листопада 2020, 13:00
723

У Горохівському психоневрологічному інтернаті о 04:30 обвалилась стіна. На момент руйнації в закладі перебували 115 мешканців та чотири працівників інтернату.

Під час обвалу усі спали, ніхто не травмувався, – розповіла Суспільному директорка Юлія Ковальчук. Зруйнувалося нежитлове приміщення, де були розміщені санвузли.

Зі слів директорки, працівниця медзакладу почула тріск будівлі перед тим, як впала стіна

«Щороку ми чули ці сторонні звуки. Ми зробили маячки, де показували, що стіна руйнується», - розповіла Юлія Ковальчук. Через обвал 12 підопічних перевели в інше крило.

Будівля збудована 1932 року. З 1953 тут функціонує психоневрологічний інтернат. Зі слів директорки, стіна, яка обвалилася цього ранку, руйнується з 2009. Напередодні місцева підрядна будорганізація розпочала ремонт. Її керівник Олег Карпов каже, що роботи припинили, щойно помітили рух в проблемній стіні.

За попередньою версією, будівля з самого початку була зведена із порушеннями, – розповів заступник директора департаменту інфраструктури облдержадміністрації Іван Корчук:

«Немає ні штирів, нічого. Крім того, видно що там роками протікала каналізація, ґрунт підмочений. Тому коли почали відкопувати, укріплювати фундамент поперек, то сталося те, що сталося».

В департаменті інфраструктури області кажуть: прибудову інтернату потрібно знести і збудувати нове приміщення. Згідно з проєктно-кошторисною документацією, гроші є на ремонт усієї будівлі інтернату.

Це 3 415 000 гривень, з яких і добудовуватимуть частину будівлі, де обвалилася стіна. Роботи обіцяють завершити до кінця року.




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024