стрічка

«Космос Емми Андієвської» з колекції Музею Корсаків експонуватимуть у Чернігові

26 Листопада 2020, 11:45
481

В експозиції, яка триватиме близько місяця, буде представлено кілька десятків живописних робіт з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків (Луцьк). Серед них, зокрема, унікальні картини з доповненою реальністю.

Про це йдеться на сторінці МСУМК у фейсбуці.

Відкриття виставки «Космос Емми Андієвської» відбудеться вже 26 листопада в Чернігові у Чернігівському обласному художньому музеї імені Г. П. Галагана, що розташований на вулиці Музейній, 6. Відкриття о 16:00.

Нагадаємо, проєкт національного масштабу «Дифузія», присвячений 30-річчю відновлення незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Термін «дифузія» в перекладі з латини означає поширення, розтікання, розсіювання, взаємодія.

На думку фундатора МСУМК Віктора Корсака, саме через гостьові виставки розшириться аудиторія поціновувачів сучасного мистецтва як в Україні, так і за її межами.

Керівна партнерка Музею Леся Корсак зазначає, що ініціатори мають на меті збільшити доступність сучасного національного мистецтва для кожного мешканця держави і сприяти розвитку мистецтва в різних регіонах, представляючи провідних художників.

До слова, проєкт «Дифузія» успішно реалізували вже десять разів: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської, в Івано-Франківську, Хмельницькому, Кам'янці-Подільському, Тернополі, Вінниці, Маріуполі, Бердянську та Чернігові з її ж творами.

Читайте також: Оприлюднили програму West Media Forum 2020

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024