стрічка

Митрополит Михаїл взяв участь у засіданні Священного Синоду

26 Листопада 2020, 12:43
Владика Михаїл взяв участь у засіданні Священного синоду 701
Владика Михаїл взяв участь у засіданні Священного синоду

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл побував у Києві, долучившись до зібрання Священного Синоду Православної церкви України.

Перед його початком Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав  владику з 20 річницею архієрейської хіротонії та вручив йому орден Святого архістратига Михаїла першого ступеня. Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Під час засідання члени Синоду підтримали пропозицію Предстоятеля про скликання в Києві 15 грудня Архієрейського собору Української православної церкви (ПЦУ). Синод ухвалив до видання і вжитку першу частину Служебника з послідуваннями вечірні, ранньої, Божественної літургії святителя Йоана Золотоустого та молитов до причастя у новій редакції перекладу 2020 року.

Розглянули й ухвалили низку організаційних питань щодо унормування та приведення у відповідність найменувань і статутів окремих синодальних управлінь. Офіційно засвідчили, що між Православною церквою України та Кіпрською православною церквою встановлено повне спілкування як між автокефальними православними церквами-сестрами.

Читайте також: 28 листопада – початок Різдвяного посту: що треба знати

Коментар