стрічка

Приймальне відділення Сарненської лікарні працюватиме цілодобово

24 Листопада 2020, 16:22
491

У Сарненській центральній районній лікарні стане простіше надавати невідкладну допомогу.

24 листопада під час робочого візиту на Сарненщину голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився з ходом ремонтних робіт. Про це інформують в пресслужбі Рівненської ОДА.

«Важливо, що приймальне відділення буде оснащене сучасним медичним обладнанням та працюватиме цілодобово, тому дозволить швидко та якісно надати невідкладну допомогу пацієнтам. Відділення стане таким собі «єдиним вікном», коли пацієнта не потрібно буде транспортувати з одного корпусу в інший. Лікарі в одному місці зможуть оцінити стан пацієнта, здійснити медичне сортування, діагностувати захворювання. Це актуально, особливо в час пандемії», – зазначив Віталій Коваль.

Наразі працюють три бригади. Уже зробили фасадні та каналізаційні роботи, встановили вікна, двері, вентиляцію. Приміщення утеплили на 90 %. Продовжують і внутрішні роботи. Завдяки реконструкції площа оновленого приміщення збільшиться на третину і становитиме більш ніж 800 квадратів.

«Раніше коли приїздила швидка, то медики змушені були вибігати на вулицю і транспортувати хворого в загальний потік, не залежно від того інфекційний він чи ні. А приймальне відділення спростовує цей процес. Там є зона сортування, куди хто має йти, є інфекційне боксоване приміщення і зона розмежування. Тепер медична допомога буде надаватися якісніше, швидше і кваліфікованіше», – розповідає головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк.

Нагадаємо, коштом державної програми приймальне відділення буде оснащене сучасним медичним обладнанням. МОЗ України закупить: УЗД-апарат, ендоскопічне і лабораторне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ та інше необхідне устаткування.

Загалом, оновлене приймальне відділення матиме усі необхідні блоки та кабінети. Зокрема, тут буде приймально-сортувальна та загальномедична зони, реанімація та діагностичний блок, відділення екстреної медичної допомоги. А також облаштують: оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальну кімнату, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторію термінових аналізів. Загальна вартість будівельних робіт складає понад 20 мільйонів гривень.

«Ми застосовуємо новітні підходи до маршруту пацієнта, оформленні екстреного виклику і доставленні і супроводі хворого в приймальному відділенні. Люди повинні отримувати якісні послуги, не залежно від того чи це обласний центр, чи район, чи ОТГ», – підсумував голова ОДА.

Загалом цього року на Рівненщині планують реконструювати 4 приймальних відділень. В Рівненській обласній лікарні, Сарненській, Рокитнівській та Березнівській ЦРЛ.







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024