стрічка

У Рівному підліток втретє вкрав маршрутку

23 Листопада 2020, 18:44
737

У Рівному 17-річний хлопець з села Великий Олексин уже втретє викрав маршрутку.

Увечері, 21 листопада, неповнолітній житель села Великий Олексин повертався від бабусі з Івано-Франківська. Близько 20:00 він приїхав на залізничний вокзал у Рівному. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Опісля парубок вирішив поцупити маршрутку на автостоянці, що на вулиці Макарова. Оскільки охоронець якраз відлучився на кілька хвилин, хлопець безперешкодно зайшов на територію стоянки. В одній із маршруток були відчинені задні двері. У бардачку молодик знайшов ключі та поїхав зі стоянки. 

Близько 00:30 охоронець обходив територію та побачив, що однієї з маршруток нема. Він одразу повідомив до поліції. Патрульним у цей час надійшла інформація, що водій транспортного засобу міг поїхати у село Великий Олексин, тож вони направились туди.

Екіпаж патрульних виявив маршрутне таксі на вулиці Олексинській у Рівному. Однак її керманич на вимогу поліцейських не зупинявся та навіть зумів «відірватися» від копів, з’їхавши на польову дорогу та вимкнувши світло фар. 

Через деякий час патрульні інспектори все ж розшукали транспортний засіб на одній із вулиць села Великий Олексин. 

Працівники Рівненського відділу поліції оперативно встановили й особу викрадача: ним виявився вже відомий 17-річний «викрадач маршруток». Парубок в аналогічний спосіб вперше викрав маршрутку 26 лютого цьогоріч, а через чотири дні – вдруге.

Наразі він перебуває під цілодобовим домашнім арештом без електронного засобу контролю. Суд виніс йому вирок — два роки іспитового строку, але він іще не набрав законної сили. 

Слідчі Рівненського відділу поліції за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Неповнолітній зізнається у скоєному та стверджує, що просто хотів покататися. 

Читайте також: Пожежу на сміттєзвалищі в Бармаках загасили


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024