стрічка

Ситуація критична: у Локачинській лікарні немає грошей на зарплати

21 Листопада 2020, 13:05
809

Станом на 20 листопада працівники Локачинської центральної районної лікарні не отримали заробітну плату за жовтень.

Про це йдеться на сторінці медзакладу в facebook.

«У закладі наростає зрозуміла невдоволеність працівників. Без засобів на існування залишилися цілі родини. Батькам важко пояснити дітям, чому вони не можуть купити зимовий одяг і взуття, заплатити за навчання, вчасно сплачувати по кредитах та не в змозі придбати інші речі першої необхідності. Щороку наш заклад недофінансовується. Подібна ситуація і у 2020 році. Кошти, які надходять від Національної служби здоров'я України, не покривають навіть заробітної плати та нарахованих обов'язкових податкових зборів та платежів», – йдеться у повідомленні.

Щомісячно лікарня недоотримує 350 тисяч гривень, які мали б йти на заробітну плату, придбання медикаментів та витратних матеріалів. До кінця року недостатньо 3 830 000 гривень.

Місцева влада не в змозі профінансувати комунальні платежі лікарні, отож, за тепло, електроенергію, воду та інше, змушені сплачувати з коштів, які могли б скерувати на заробітну плату працівників.

«Лише з початку листопада у закладі пролікували понад десять осіб з ускладненим перебігом коронавірусної хвороби попри те, що навіть пацієнти з підозрами не повинні лікуватися у нас! А вони були у всіх наших відділеннях! При цьому персонал не отримує встановлені владою доплати, не кажучи вже про 300% зарплати, бо не маємо відповідного «ковідного пакету». У нас ситуація критична! Для забезпечення вище перерахованого керівнику слід звільнити половину персоналу, залишити лише два відділення, або розраховувати на додаткове фінансування! Але від кого?» – повідомляють у лікарні.

Також в дописі зазначають, що можливе тимчасове закриття поліклінічного та всіх стаціонарних відділень з 1 грудня. Буде надаватися лише ургентна допомога. Працівники можуть бути відправлені на простій.

Читайте також: «Скоро не буде чим платити зарплати». Як проходить медреформа в Локачинській лікарні 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар