стрічка

Подробиці затримання хабарників, які «відмивали» гроші на будівництві волинських доріг

18 Листопада 2020, 10:35
890

16 листопада двох заступників директора ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області»  викрили під час одержання ними неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч гривень.

Слідство встановило, що посадовці налагодили схему одержання від підприємців «відкатів» у розмірі 20% від вартості виконаних за договорами підряду робіт зі встановлення систем відеоспостереження на об’єктах будівництва та автодорогах на території Волинської області. Про це інформує пресслужба прокуратури.

Договори укладали лиш із тими суб’єктами господарювання, які погоджувалися на такі умови «співпраці». Задокументували два епізоди одержання посадовцями неправомірної вигоди, загальна сума якої становить 48 тисяч гривень.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків у фігурантів провадження та інших осіб, чия причетність до вчинення цього злочину встановлюється, вилучили кошти в сумі 130 000 гривень, 2 800 доларів США та 1 600 євро, печатки семи різних підприємств, чорнові записи, травматичний пістолет, ніж, набої до гладкоствольної рушниці, комп’ютерну техніку, системи відеоспостереження й мобільні телефони.

Обом затриманим у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України посадовцям повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України).

Прокурори наполягатимуть на обранні їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відстороненні від займаних посад.

Читайте також: У Луцьку затримали фігуранта «схеми відкатів» з будівництва доріг на Волині




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024