стрічка

У заказнику біля Луцька виявили незаконний скид води зі ставків

16 Листопада 2020, 11:22
675

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області провели позапланову перевірку на території Княгининської сільської ради. Інспектори виявили незаконний скид води зі ставків під час обстеження орнітологічного заказника «Рокинівський».

Про це повідомляє Волинська державна екологічна інспекція.

Зауважимо, що спуск води зі ставків призводить до різкої зміни гідрологічного режиму заказника, а також до пошкодження природних місць мешкання диких тварин та птахів занесених до Червоної книги України.

Такі дії є умисним знищенням або пошкодженням території природнозаповідного фонду.

Матеріали перевірки передали до Головного управління нацполіції у Волинській області, оскільки орендар своєю недбалою поведінкою створює загрозу існування орнітологічного заказника «Рокинівський».

Інспекція звернулася до Регіонального відділення фонду державного майна у Волинській області щодо розірвання договору оренди гідротехнічних споруд з ФОП Сергієм Балабухом. Варто зауважити, що підприємець не допустив спеціалістів ДЕІ до позапланової перевірки його діяльності на території заказника.

У поясненні Луцькій районній поліції Сергій Балабух зауважив, що він рятував рибу. Проте згідно з умовами договору, він мав би «рятувати» гідротехнічні споруди та вчасно закрити шлюзи.

Читайте також: Волинська бійня: у Млинові поліція вгамовувала уболівальників кийками 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024