стрічка

На двох дільницях Луцька не вели протоколів ранкового засідання

15 Листопада 2020, 09:59
493

У день повторного голосування з виборів міського голови Луцька окремі дільничні виборчі комісії після початку ранкових засідань не вели протоколів ранкового засідання.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували таку ситуацію на двох дільницях.

Зокрема, така ситуація склалася на дільницях №071044 та №071082, що у місті Луцьку. На останній дільниці, за повідомленням спостерігача, не оголошували ні кількості виборців, ні кількості бюлетенів. На запитання, хто веде протокол засідання, спостерігачу ОПОРИ відповіли, що його оформлять згодом.

Відповідно до частини 6 статті 247 Виборчого кодексу України голова дільничної виборчої комісії відкриває сейф (металеву шафу) з виборчими бюлетенями і на підставі витягу із протоколу територіальної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів дільничній виборчій комісії або відповідного акта оголошує кількість виборчих бюлетенів для голосування з кожних місцевих виборів та окремо по кожному виборчому округу, в яких проводиться голосування на виборчій дільниці, отриманих дільничною виборчою комісією. Ці відомості заносяться секретарем дільничної виборчої комісії до відповідних протоколів дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, а також фіксуються у протоколі засідання комісії.

Читайте такожУ Луцьку спостерігачку ОПОРИ не допустили на виборчу дільницю

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024