стрічка

Волинські педагоги вивчали польський досвід якості освіти

12 Листопада 2020, 19:10
678

12 листопада 2020 року у Всесвітній день якості відбувся ІІ щорічний круглий стіл «Забезпечуємо якість освіти разом», проведений управлінням Державної служби якості освіти у Волинській області в партнерстві з польськими та волинськими освітянами.

Про це повідомили у пресслужбі Управління Державної служби якості освіти у Волинській області.

Захід відбувся за участі першого заступника Голови Державної служби якості освіти України Олександра Якименка, ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося та освітян Республіки Польща.

До круглого столу долучились представники ювенальної превенції та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області, органів місцевого самоврядування, освітяни Волинської області, громадськість, медіа. Захід проходив за трьома треками: «Європейський досвід розбудови системи якісної освіти», «Створення безпечного освітнього середовища», «Вектори переходу закладів освіти до нової якості освіти».

Учасники круглого столу познайомилися із моделлю освіти в Республіці Польща та напрацюваннями польських колег, які входять до європейського освітнього простору та можуть бути своєрідним орієнтиром у частині забезпечення якості освіти. Обговорили тему розбудови освітнього простору, вільного від будь-яких форм насильства, формування правової свідомості учасників освітнього процесу. Познайомились з організацією внутрішньої системи забезпечення якості освіти у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, відокремленому структурному підрозділі «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій», Волинському науковому ліцеї-інтернаті Волинської обласної ради та участь студентського та учнівського самоврядування у цій процедурі. Серед учасників круглого столу були батьки, учні та керівники закладів загальної середньої освіти міста Луцька, які поділились своїм баченням якості освіти.

Успішне впровадження якісних освітніх змін насамперед залежить від участі засновника у цьому процесі. Гарним прикладом є успішний досвід Боратинської та Зимнівської об'єднаних територіальних громад Волині у формуванні спроможної освітньої мережі закладів освіти та якісного освітнього простору.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024