стрічка

Чому в Ковельській райраді лише один представник від Шацької громади

12 Листопада 2020, 15:45
755

На місцевих виборах 25 жовтня шачани обирали з-поміж кандидатів представників до Шацької селищної, Ковельської районної та Волинської обласної рад.

Уже 20 листопада новоутворена Ковельська районна рада збирає своє перше сесійне засідання, на якому вступить в свої права. Шацька районна рада втратить повноваження, а сама установа розпочне процес ліквідації.

Як відомо, Шаччина отримала три депутатські мандати у Ковельській районній раді зі 42. У виборчих перегонах місця в райраді отримали:

  • Полінкевич Анатолій
  • Сацюк Неля
  • Вензловський Роман

Двоє із кандидатів, також пройшли до Шацької селищної ради, тож якщо вони відмовляться від можливості ввійти в депутатський склад Ковельської районної ради, тоді їх займе кандидат відповідно партійного списку. І це уже не будуть представники Шацької громади.

Район.Шацьк поспілкувався з кандидатами, які стоять перед вибором, який депутатський мандат обрати.

Неля Сацюк повідомила, що уже написала відмову від депутатства в районній раді, а хоче залишитися в депутатській раді Шацької ОТГ. Місце депутата отримає наступний в списку кандидат від партії «Європейська солідарність».

Не хоче в Ковельську районну раду й Анатолій Полінкевич, представник «Слуги народу». Чоловік вважає, що новоутворена районна рада – формальна, а всі повноваження – в ОТГ, тож в пріоритеті – депутатство в Шацькій селищній раді.

Роман Вензловський, як повідомили в штабі партії «Батьківщина», готує документи, аби стати депутатом Ковельської районної ради.

Тож чи будуть брати до уваги в Ковельській районній раді думку лише одного депутата, що представлятиме Шацьку ОТГ?

«Вважаю, що відмова від депутатства у Ковельській райраді не на користь інтересам Шацької громади, оскільки ми не матимемо достатнього представництва. А оскільки ще до кінця не визначено повноважень районного рівня є небезпека бути не почутими при прийнятті важливих рішень. Тим більше, що партії не втратили б квоти у селищній раді, а змогли б додатково завести своїх кандидатів по списку нижче. А так їх місця займуть представники іншої, не Шацької громади, які будуть відстоювати інтереси виборців сусідніх місцевих рад. Тому потрібно було правильно розставляти пріоритети та власні амбіції», - коментує ситуацію голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Нагадаю, до складу Ковельського району входить ще 22 об’єднані громади, окрім Шацька.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024