стрічка

У Шацьку судили прикордонника за допомогу контрабандникам

31 Жовтня 2020, 16:27
1026

Шацький районний суд засудив прикордонника, який працював на посаді дільничого інспектора прикордонної служби, за допомогу контрабандникам.

Про це йдеться в Реєстрі судових рішень.

Прикордонник, уродженець села Клюйськ Турійського району, домовився з контрабандистами, що надасть службову інформацію щодо охорони державного кордону на ділянці, що поблизу села Мельники.

Посадовець також мав розповісти про час, протягом якого не буде кордону з Білоруссю охоронятися прикордонним нарядом. Відсутністю охорони мали б скористатися аби безперешкодно перемістити на територію України тютюнові вироби .

В червні цього року прикордонника «впіймали» на отриманні грошей за таку інформацію.

1 червня 60 доларів йому передали біля магазину «Діана» в Шацьку, а через три дні  - 6,3 тисячі гривень біля супермаркету «Наш край».

Молодший  інспектор другої категорії ВПС «Світязь» Луцького прикордонного загону свою винність у сприянні в незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України визнав повністю, щиро розкаявся та розповів, що шкодує про вчинене.

Суд визнав винним прикордонника та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Також чоловіка позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах два роки.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024